Cluj: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus, duminică, în Catedrala Greco-Catolică din Piaţa Cipariu

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus, duminică, în aula "Cardinal Iuliu Hossu" a Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, anunţă un comunicat al Episcopiei de Cluj-Gherla.

De asemenea, clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna zilnic, timp de trei zile, la prânz, în memoria "curajoasei disidente şi fiice a Bisericii Greco-Catolice".

"Împreună cu toţi românii iubitori de dreptate, libertate şi adevăr, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla aduce un smerit omagiu la trecerea la Domnul a servei lui Dumnezeu Doina Cornea, care a apărat prin viaţa sa valori eterne izvorâte din Dumnezeu, şi a învins puternicul regim comunist prin afirmarea acestor valori, urmând inspiraţia divină, precum David în lupta cu Goliat. În semn de recunoştinţă şi în chip de rugăciune, pentru ceea ce cunoscuta disidentă a însemnat pentru poporul nostru, pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi pentru renaşterea democraţiei în România, din dispoziţia Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop eparhial, în toate bisericile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, zilnic la orele 12,00, în zilele de 5, 6 şi 7 mai 2018", arată sursa citată.

Cei care doresc să îi aducă un omagiu Doinei Cornea, duminică, la Catedrala Greco-Catolică, o pot face între orele 15,00-21,00.

Luni, 7 mai, între orele 09,00 - 14,30, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă. La ora 14,30 va porni cortegiul funerar spre Cimitirul Central, unde va avea loc înhumarea.

"Biserica Mamă nu uită şi aduce omagiu fiicei care s-a implicat personal şi decisiv pentru a obţine, în momentele tulburi şi tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948", se arată în comunicatul citat.

Disidenta anticomunistă Doina Cornea a murit, în cursul nopţii de joi spre vineri, la vârsta de 88 de ani. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet