Cluj: Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Cluj: Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a aplicat anul trecut o amendă de 50.000 de lei Spitalului CFR din Cluj-Napoca, pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

Duminică, în această unitate spitalicească a izbucnit un incendiu.

"În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie - extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 - Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferent celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens", se arată într-o informare trimisă duminică de ISU Cluj.

La Spitalul CFR din Cluj-Napoca a avut loc, duminică, un incendiu, din cauza unui scurtcircuit.

"În data de 22.11.2020, la ora 6,43, ISU Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. A intervenit Detaşamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD. Incendiul s-a manifestat în toaleta de la etajul 1 al secţiei de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acţionat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii şi evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al corpului Interne al spitalului. Trei pacienţi au fost evacuaţi, iar alţi pacienţi au fost relocaţi în saloane. În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat şi degradarea zugrăvelii din grupul sanitar", se mai arată în informarea ISU Cluj.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani