Cluj: Un protest spontan al poștașilor a afectat activitatea de preluare a corespondenței pentru mai multe județe

Cluj: Un protest spontan al poștașilor a afectat activitatea de preluare a corespondenței pentru mai multe județe

Câțiva zeci de angajați din Cluj ai Companiei Naționale Poșta Română au întrerupt lucrul miercuri noaptea din cauza eșecului negocierilor cu conducerea centrală a companiei.

Angajații cereau mărirea salariilor cu 200 de lei precum și alte drepturi salariale. Ca urmare a neaprobării revendicărilor în forma în care au fost formulate, aproximativ 40 de persoane din cadrul Centrului Regional de Tranzit din Cluj, care lucrau în tura de noapte, au întrerupt lucrul.

Potrivit liderului sindicatului Poștei Cluj, Carol Sinka, lucrul a fost întrerupt spontan, în jurul orei 23,00, acesta fiind modul prin care angajații au încercat să protesteze față de rezultatele negocierilor.

"Nu am primit majorarea salariilor cu 200 de lei net și am primit 100 lei brut, în condițiile în care salariul mediu brut este de 1.300 de lei", a spus Sinka.

Acesta a semnalat și alte nemulțumiri, legate de faptul că poștașii nu beneficiază de anumite soluții tehnice pe care colegii lor din alte țări le primesc, de faptul că de zeci de ani sortarea corespondenței se face manual sau de faptul că greutatea mare pe care o cară zilnic le provoacă boli profesionale.

De asemenea, o problemă gravă este legată de deficitul de personal, la care se adaugă o mare fluctuație, cauzată tocmai de salariile mici.

Sinka a precizat că în noaptea de miercuri spre joi nu s-a preluat corespondența, fapt care a afectat și activitatea altor oficii poștale din celelalte județe arondate Regiunii de Nord-Vest.

AGERPRES/(A — autor: Elena Stanciu, editor: Oana Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…