CM 2018: Croatul Modric, desemnat cel mai bun jucător al turneului final

CM 2018: Croatul Modric, desemnat cel mai bun jucător al turneului final

Căpitanul echipei Croaţiei, mijlocaşul Luka Modric (Real Madrid), a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, transmite EFE.

Modric a primit ''Balonul de Aur'' care recompensează această pe performanţă după finala pierdută de naţionala Croaţiei în faţa Franţei, cu 2-4, pe Stadionul Lujniki din Moscova . El îi succede în palmares argentinianului Leo Messi, şi el finalist în 2014, în Brazilia.

Belgianul Eden Hazard va primi ''Balonul de Argint'', în timp ce ''Balonul de Bronz'' a revenit atacantului francez Antoine Griezmann.

Foto: (c) Christian Hartmann / REUTERS


Atacantul francez Kylian Mbappe (PSG), autorul unui gol în finală, a fost desemnat cel mai bun tânăr fotbalist de la CM 2018.


Foto: (c) Maxim Shemetov / REUTERS


Belgianul Thibaut Courtois a fost ales cel mai bun portar al competiţiei, dar el nu a putut primi trofeul, deoarece Belgia a plecat acasă imediat după finala mică de la Sankt Petersburg, câştigată cu 2-0, sâmbătă, în faţa Angliei.

Foto: (c) Dylan Martinez / REUTERS


Titlul de golgheter al competiţiei (Gheata de Aur) a fost adjudecat de atacantul englez Harry Kane, cu 6 goluri marcate, ''Gheata de Argint'' va fi decernată lui Griezmann, cu patru goluri şi două pase decisive, iar ''Gheata de Bronz'' i-a revenit belgianului Romelu Lukaku, autor a patru goluri şi cu o pasă decisivă.

Foto: (c) Toru Hanai / REUTERS


Trofeul Fair Play a fost acordat echipei Spaniei, carte va primi şi un cec de 50.000 de dolari, ce va fi utilizat pentru dezvoltarea fotbalului juvenil.

AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...