CNA: Amendă de 40.000 de lei pentru Naşul TV

CNA: Amendă de 40.000 de lei pentru Naşul TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să amendeze postul Naşul TV cu 40.000 de lei, pentru emisiunea "Naşul Special" din 30 iunie, în cadrul căreia printre temele abordate au fost şi unele legate de noul coronavirus.

Potrivit membrilor CNA, în cadrul emisiunii au fost încălcate dispoziţii din Legea audiovizualului, anume: "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor" şi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, privind dreptul la propria imagine şi instigarea la violenţă.

În aceeaşi şedinţă, CNA a decis să transmită somaţie publică postului Rock TV, privind difuzarea în data de 20 iunie a videoclipului trupei Lindemann, "Fish On".

Tot în şedinţa de joi, Consiliul a aprobat solicitarea de acordare a licenţei audiovizuale a societăţii HOLDER IDEEA SRL (Galaţi) pentru difuzarea regională, în judeţele Galaţi şi Brăila, prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe Reperul TV din Galaţi. Totodată, a fost retrasă la cerere licenţa acordată anterior societăţii, respectiv în şedinţa CNA din 23 iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…