CNA: Amendă de 40.000 de lei pentru Naşul TV

CNA: Amendă de 40.000 de lei pentru Naşul TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să amendeze postul Naşul TV cu 40.000 de lei, pentru emisiunea "Naşul Special" din 30 iunie, în cadrul căreia printre temele abordate au fost şi unele legate de noul coronavirus.

Potrivit membrilor CNA, în cadrul emisiunii au fost încălcate dispoziţii din Legea audiovizualului, anume: "toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor" şi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, privind dreptul la propria imagine şi instigarea la violenţă.

În aceeaşi şedinţă, CNA a decis să transmită somaţie publică postului Rock TV, privind difuzarea în data de 20 iunie a videoclipului trupei Lindemann, "Fish On".

Tot în şedinţa de joi, Consiliul a aprobat solicitarea de acordare a licenţei audiovizuale a societăţii HOLDER IDEEA SRL (Galaţi) pentru difuzarea regională, în judeţele Galaţi şi Brăila, prin reţele de comunicaţii electronice a serviciului de programe Reperul TV din Galaţi. Totodată, a fost retrasă la cerere licenţa acordată anterior societăţii, respectiv în şedinţa CNA din 23 iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

5 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…