CNA: Aviz negativ pentru propunerea de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți

CNA: Aviz negativ pentru propunerea de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți

Consiliul Național al Audiovizualului a dat, joi, un aviz negativ pentru propunerea legislativă care prevede ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale. S-au pronunțat în acest sens șase membri ai CNA, iar alți doi au votat împotrivă.

Potrivit lui Radu Călin Cristea, membru al Consiliului, CNA nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private. El a susținut că, în condițiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de generozitatea legii.

Valentin Jucan a atras atenția asupra faptului că, potrivit propunerii legislative, 30 de minute reprezintă durata maximă de care poate beneficia fiecare candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale, iar timpii de antenă pot fi negociați.

În opinia Dorinei Rusu, membru CNA, cele cinci minute de care beneficiază în prezent un candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale reprezintă "puțin".

Deputații Remus Cernea și Mihai Sturzu au depus, în luna decembrie a anului trecut, la Senat, ca primă Cameră sesizată, două propuneri legislative prin care solicită ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidații independenți la alegerile parlamentare și cele locale să fie măriți de la 10 secunde în medie pe zi la minimum un minut pe zi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...