CNA: Aviz negativ pentru propunerea de acordare a 30 de minute timp de antenă pentru candidații independenți

Consiliul Național al Audiovizualului a dat, joi, un aviz negativ pentru propunerea legislativă care prevede ca fiecare candidat independent la alegerile locale să aibă dreptul la timp de antenă la studiourile teritoriale de cel mult 30 de minute, însumate pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale. S-au pronunțat în acest sens șase membri ai CNA, iar alți doi au votat împotrivă.

Potrivit lui Radu Călin Cristea, membru al Consiliului, CNA nu ar trebui să impună o anumită conduită, în special televiziunilor private. El a susținut că, în condițiile în care unui candidat independent i-ar fi asigurate 30 de minute timp de antenă, unele persoane ar putea profita de generozitatea legii.

Valentin Jucan a atras atenția asupra faptului că, potrivit propunerii legislative, 30 de minute reprezintă durata maximă de care poate beneficia fiecare candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale, iar timpii de antenă pot fi negociați.

În opinia Dorinei Rusu, membru CNA, cele cinci minute de care beneficiază în prezent un candidat independent pe întreaga durată a desfășurării campaniei electorale reprezintă "puțin".

Deputații Remus Cernea și Mihai Sturzu au depus, în luna decembrie a anului trecut, la Senat, ca primă Cameră sesizată, două propuneri legislative prin care solicită ca timpii de antenă, în perioada campaniei electorale, pentru candidații independenți la alegerile parlamentare și cele locale să fie măriți de la 10 secunde în medie pe zi la minimum un minut pe zi.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia