CNA: Campania pentru alegerile parlamentare va fi "pe bani". Staţiile trebuie să publice tarifele

CNA: Campania pentru alegerile parlamentare va fi "pe bani". Staţiile trebuie să publice tarifele

Candidaţii vor avea timp de antenă contra-cost în cadrul emisiunilor electorale (de promovare) realizate de radiodifuzorii privaţi, iar aceştia trebuie să facă publice tarifele, potrivit unui Proiect de Decizie al CNA care intră în dezbatere publică timp de 15 zile, începând din 21 septembrie.

CNA: Campania pentru alegerile parlamentare va fi "pe bani". Staţiile trebuie să publice tarifele

Proiectul de Decizie privind regulile de desfăşurare şi reflectarea în audiovizual a campaniei electorale din anul 2016 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului va fi publicat miercuri, 21 septembrie, pe site-ul CNA ( www.cna.ro ), unde va sta în dezbatere publică timp de 15 zile.

Într-o declaraţie oferită presei, vicepreşedintele Consiliului, Răsvan Popescu, a declarat în cadrul şedinţei publice de marţi, 20 septembrie: "Astăzi am adoptat Proiectul de decizie privind reflectarea campaniei electorale în audiovizual. Este un Proiect de Decizie care defineşte mai clar decât în trecut emisiunile electorale, modul de alocare a timpilor de antenă pentru competitorii electorali, partide şi candidaţi".

"Un lucru bun, cred eu, este că insistăm pentru publicarea tarifelor pentru timpii de antenă. Acestea trebuie să fie aceleaşi pentru toţi, aşa cum spune legea", a subliniat Popescu.

Vicepreşedintele CNA a mai precizat: "De mâine proiectul poate fi cosultat timp de 15 zile pe site-ul nostru. La capătul acestui interval şi după discuţiile cu partenerii noştri din media, din asociaţiile de media, o să-l definitivăm".

Alegerile Parlamentare din acest an vor avea loc pe 11 decembrie.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale