CNA: Patru posturi - sancţionate, după analizarea unor emisiuni pe tema modificărilor la Codul de procedură penală

CNA: Patru posturi - sancţionate, după analizarea unor emisiuni pe tema modificărilor la Codul de procedură penală

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis marţi să sancţioneze Pro TV, Realitatea TV, Europa FM şi RFI România, după analizarea rapoartelor de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru emisiuni de ştiri şi dezbateri pe tema modificărilor la Codul de procedură penală difuzate de posturi centrale de radio şi televiziune în perioada 18 - 26 iunie.

Potrivit unui comunicat al CNA, Pro TV a fost amendat cu 10.000 de lei.

Consiliul a stabilit că postul a încălcat prevederi din Legea audiovizualului conform cărora toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor, relevă sursa citată.

De asemenea, Pro TV nu a respectat prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual potrivit cărora în programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală trebuie asigurate imparţialitatea şi echilibrul şi să fie favorizată libera formare a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică.

Pentru încălcarea aceloraşi prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, membrii CNA au decis sancţionarea Realitatea TV cu amendă de 5.000 de lei şi aplicarea de somaţii publice posturilor de radio Europa FM şi RFI România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră

5 Elena Băsescu, într-o ținută de „doar” 6500 de euro. Bine, a coborât dintr-un X6 care sare de 100.000!