CNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcțional

CNAS: Sistemul cardului de sănătate este funcțional

Sistemul informatic al cardului de sănătate este funcțional începând cu ora 13,30 în parametrii proiectați, au precizat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-o informare publicată pe site-ul instituției.

"Echipa tehnică a CNAS a reușit să rezolve problema constatată azi, 24 mai, ora 8,30, cu privire la indisponibilitatea semnării prin card. Începând cu ora 13,30, platforma informatică PIAS este funcțională în parametrii proiectați", menționează sursa citată.

Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate a fost indisponibil de marți dimineață din cauza unor probleme tehnice.

Până la anunțul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, a prescrierii rețetelor și a eliberării medicamentelor a putut fi efectuată în modul offline.

"Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora, conform prevederilor legale în vigoare", precizează instituția.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...