CNCAV: 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică la Institutul 'Cantacuzino'

CNCAV: 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică la Institutul 'Cantacuzino'

Un număr de 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică dimineaţă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare şi dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare şi în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

"Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Urmare a primirii autorizaţiei din partea ANMDMR, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în lanţul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)", se precizează în comunicat.

România ar urma să primească în luna februarie cel puţin 600.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la producătorul AstraZeneca, programările pentru acest tip de vaccin urmând să înceapă din 10 februarie, pentru persoane cu vârste între 18 şi 55 de ani, a declarat sâmbătă prim-ministrul Florin Cîţu.

" Câteva informaţii despre AstraZeneca, care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani, şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine începe să fie distribuite 81.600 (de doze - n.r.) , dar programarea va începe din 10 februarie, începem să avem din ce în ce mai multe", a declarat Florin Cîţu, la Spitalul "Dr. Carol Davila", după ce a primit a doua doză a vaccinului anti-COVID-19.

Imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice, iar intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni, a precizat, joi, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat pe 29 ianuarie acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului şi a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România. AGERPRES / (AS - autor: Antonia Niţă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale