CNCAV: O nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca a intrat în ţară

CNCAV: O nouă tranşă de vaccin produs de AstraZeneca a intrat în ţară

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria de 559.200 doze, produs de AstraZeneca, a intrat în ţară şi va ajunge, luni, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

"Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional", se arată în comunicatul CNCAV transmis, duminică, AGERPRES.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.438.800 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie 792.026 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro