CNCD:Evacuarea unei persoane după decesul partenerului cu care a locuit 25 de ani poate avea efecte discriminatorii

CNCD:Evacuarea unei persoane după decesul partenerului cu care a locuit 25 de ani poate avea efecte discriminatorii

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a statuat, în şedinţa de miercuri, faptul că "evacuarea unei petente din imobilul în care a convieţuit mai bine de 25 ani în concubinaj, după decesul partenerului, poate avea efecte discriminatorii în lipsa unor prevederi legale".

În acest sens, CNCD face referire la prevederi "care să reglementeze regimul juridic privind convieţuirea acestor cupluri de sex diferit", arată un comunicat al Consiliului.

Totodată, CNCD citează, în cazul respectiv, art. 2 alin. (1) din Ordonanţa 137/2000, republicată, care defineşte legal discriminarea: "Discriminarea se înţelege orice deosebire, excludere, restricţie sau preferinţă pe bază de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenenţă la o categorie defavorizată, precum şi orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitării, în condiţii de egalitate, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege în domeniul politic, economic, social şi cultural sau în orice alte domenii ale vieţii publice". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina