CNMT: Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat cetățenia ungară; jumătate sunt din România

CNMT: Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat cetățenia ungară; jumătate sunt din România

Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat până acum cetățenia ungară, aproximativ jumătate dintre aceștia fiind din România, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Tiboldi Laszlo, vicepreședintele Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT). El a precizat că 'informațiile sunt obținute din Ungaria', iar cele peste 785.000 de persoane provin din toată lumea.

Potrivit sursei citate, începând din anul 2011 CNMT stă la dispoziția celor care doresc să obțină cetățenia ungară, acordând sprijin în întocmirea documentației în 31 de birouri deschise în România.

Tiboldi Laszlo a spus că în cei cinci ani de când funcționează aceste birouri peste 230.000 de maghiari din România au solicitat sprijinul pentru pregătirea documentației necesare obținerii cetățeniei ungare.

'În continuare, CNMT, prin birourile sale, încearcă să ajute secuii și maghiarii care vor să devină cetățeni maghiari, prin pregătirea documentelor, prin contactele directe cu consulatele maghiare, cu care colaborăm foarte bine în acest domeniu', a spus Tiboldi Laszlo.

Acesta a dezvăluit că cele mai multe solicitări sunt depuse la birourile din Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Oradea și cea mai în vârstă persoană care a primit cetățenia ungară avea 102 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa