CNMT: Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat cetățenia ungară; jumătate sunt din România

CNMT: Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat cetățenia ungară; jumătate sunt din România

Peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat până acum cetățenia ungară, aproximativ jumătate dintre aceștia fiind din România, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, Tiboldi Laszlo, vicepreședintele Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT). El a precizat că 'informațiile sunt obținute din Ungaria', iar cele peste 785.000 de persoane provin din toată lumea.

Potrivit sursei citate, începând din anul 2011 CNMT stă la dispoziția celor care doresc să obțină cetățenia ungară, acordând sprijin în întocmirea documentației în 31 de birouri deschise în România.

Tiboldi Laszlo a spus că în cei cinci ani de când funcționează aceste birouri peste 230.000 de maghiari din România au solicitat sprijinul pentru pregătirea documentației necesare obținerii cetățeniei ungare.

'În continuare, CNMT, prin birourile sale, încearcă să ajute secuii și maghiarii care vor să devină cetățeni maghiari, prin pregătirea documentelor, prin contactele directe cu consulatele maghiare, cu care colaborăm foarte bine în acest domeniu', a spus Tiboldi Laszlo.

Acesta a dezvăluit că cele mai multe solicitări sunt depuse la birourile din Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Oradea și cea mai în vârstă persoană care a primit cetățenia ungară avea 102 ani.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…