CNN: Ruşii au mers de cel puţin două ori în Iran pentru a inspecta dronele militare pe care vor să le cumpere

CNN: Ruşii au mers de cel puţin două ori în Iran pentru a inspecta dronele militare pe care vor să le cumpere

Iranul a arătat trimisilor ruşi dronele Shahed-191 şi Shahed-129, cunoscute şi sub denumirea de UAV-uri sau vehicule aeriene fără pilot, pe aeroportul Kashan, la sud de Teheran, în iunie, scrie Mediafax.

Cele două tipuri de drone sunt capabile să transporte rachete ghidate de precizie. „Avem informaţii care indică faptul că guvernul iranian se pregăteşte să furnizeze Rusiei câteva sute de UAV”, a declarat Sullivan pentru CNN.

Experţilor ruşi le-au fost prezentate dronele Shahed-191 şi Shahed-129, expuse la baza aeriană de la Kashan, situată la sud de capitala Teheran. Ambele drone iraniene sunt capabile să lanseze rachete de precizie, un capitol la care armata rusă a înregistrat o rată mari de eşecuri în războiul din Ucraina.

„Din câte ştiu Statele Unite, adaugă Sullivan, cea din iunie „a fost prima dată când o delegaţie rusă a vizitat aeroportul, pentru o evaluare a dronelor”. O delegaţie rusă a vizitat din nou aeroportul pentru o prezentare similară pe 5 iulie, au declarat oficialii americani.

Casa Albă a avertizat că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruse în utilizarea acestor drone, iar primele sesiuni de antrenament urmau să debuteze la începutul lui iulie, a adăugat consilierul prezidenţial.

Dronele iraniene au fost deja folosite de rebelii houthi din Yemen pentru a ataca Arabia Saudită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”