Coaliţia GERB-Uniunea Forţelor Democrate ar putea câştiga alegerile parlamentare din Bulgaria

Coaliţia GERB-Uniunea Forţelor Democrate ar putea câştiga alegerile parlamentare din Bulgaria

Şase sau şapte partide vor intra în noua Adunare Naţională a Bulgariei, indică ultimul sondaj de opinie realizat de Centrul de Analiză şi Marketing înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 14 noiembrie. Coaliţia GERB-Uniunea Forţelor Democrate ar putea câştiga alegerile parlamentare cu 23,5% din voturi, urmată de partidul „Continuăm Schimbarea” – cu 16,2%.
„Partidul Socialist Bulgar poate beneficia de un sprijin de 14,6%”, a declarat directorul Centrului de Analiză şi Marketing, Julii Pavlov.
„Există un Astfel de Popor” are puţin peste 12%, Bulgaria Democrată” – 11%, Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi – 10,3%. Acestea sunt cele şase partide care vor face parte cu siguranţă din noul legislativ. În ceea ce priveşte formaţiunea „Ridică-te, BG! Venim!”, în acest moment se află puţin peste cele 4 procente necesare pentru a intra în parlament, însă nu este garantat acest lucru, probabilitatea fiind totuşi foarte mare, să zicem de 2:1″, a adăugat Pavlov.
Referitor la alegerile prezidenţiale, Centrul de Analiză şi Marketing preconizează un balotaj între actualul preşedinte Rumen Radev, care candidează pentru al doilea mandat şi prof.Anastas Gherdjikov. 48,2% dintre respondenţi au declarat că îl vor vota pe actualul şef al statului, iar 22,8% îl vor susţine pe rectorul Universităţii din Sofia.
Sondajul a fost realizat în perioada 4-8 noiembrie, cu fonduri proprii ale agenţiei./ddaniela/ilapadat

(www.bnr.bg – 11 noiembrie)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră