Coaliţia internaţională condusă de SUA în Siria şi Irak a recunoscut că a ucis 1.061 de civili în timpul operaţiunilor

Coaliţia internaţională condusă de SUA în Siria şi Irak a recunoscut că a ucis 1.061 de civili în timpul operaţiunilor

Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA în Siria şi în Irak a recunoscut joi uciderea a 1.061 de civili în timpul loviturilor aeriene întreprinse de la începutul operaţiunii Inherent Resolve, în 2014, informează AFP.

"Coaliţia a întreprins 29.920 de lovituri aeriene în total, în perioada august 2014-iulie 2018", explică aceasta într-un comunicat. "În această perioadă, pe baza informaţiilor disponibile, (coaliţia) estimează că cel puţin 1.061 de civili au fost ucişi în mod involuntar în lovituri ale coaliţiei", recunoaşte aceasta.

De asemenea, coaliţia a precizat în acest comunicat faptul că a încheiat în iulie examinarea a 18 sesizări cu privire la potenţiale victime civile, dintre care 15 au fost considerate necredibile. Însă trei sesizări, care se refereau la bombardamente asupra unor ţinte în Irak şi Siria între 4 ianuarie 2017 şi 13 iunie 2018, au fost considerate credibile şi au confirmat două persoane ucise şi una rănită.

La sfârşitul lui iulie, 216 de sesizări rămâneau să fie încă examinate.

Organizaţia non-guvernamentală Airwars, care recenzează victimele civile din toate bombardamentele aeriene din lume, estimează că cel puţin 6.575 de civili au fost ucişi de coaliţie, cifră net superioară celei pe care aceasta o recunoaşte.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria