Cod galben de ploi şi vânt puternic în mai multe județe. Harta regiunilor afectate

Cod galben de ploi şi vânt puternic în mai multe județe. Harta regiunilor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie atenționează că mai multe judeţe din Dobrogea şi sud-estul Munteniei se vor afla până miercuri după-amiaza sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului.

FOTO Shutterstock

Atenționarea este valabilă pentru intervalul 11 aprilie, ora 6 - 12 aprilie, ora 15, în zone din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în judeţele Constanţa şi Tulcea.

„În Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55...70 km/h”, precizează ANM.

Tot marți, iintensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70...80 km/h.

Cod galben in patru judete. FOTO ANM

Cod galben in patru judete. FOTO ANM

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

„În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, mai precizează ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni . Astfel, în perioada 11-23 aprilie, temperaturile vor avea tendința de creștere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”