Cod roşu de vânt puternic în şapte judeţe, cu rafale de până la 140 km/h. Harta regiunilor afectate

Cod roşu de vânt puternic în şapte judeţe, cu rafale de până la 140 km/h. Harta regiunilor afectate

Zonele înalte din şapte judeţe se află marţi sub Cod roşu de vânt puternic, avertizarea emisă de meteorologii fiind valabilă până la ora 14.00, la altitudini de peste 1.800 de metri, relatează Agerpres.

Vânt puternic în mai multe județe din țară FOTO Shutterstock

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în Carpaţii Meridionali se va semnala vânt puternic, cu rafale ce vor depăşi 140 km/h. Sunt vizate de avertizare zone din judeţele Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Braşov, Argeş şi Dâmboviţa.

De asemenea, până marţi, ora 23.00, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în Munţii Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susţinute , cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută.

Se vor afla sub Cod portocaliu zone din judeţele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.În acelaşi interval, va fi valabilă o atenţionare Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h.

Cod roșu de vânt în 7 județe FOTO meteoromania.ro

Cod roșu de vânt în 7 județe FOTO meteoromania.ro

Se face tot mai frig

Marți, 28 martie, valorile termice vor continua să scadă, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 12 grade Celsius și minime între minus 7 și 3 grade Celsius.

Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe -ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) local în vest, centru și nord și sub formă de ploaie și trecător lapoviță și măzăriche pe arii restrânse în celelalte zone. Local și temporar, pe parcursul zilei și în prima parte a nopții, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h, însă în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m vor fi rafale de 120-140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, iar în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1800 m se vor depăși 140 km/h. Noaptea local se va produce brumă și îngheț la sol", anunță Administrația Națională de meteorologie (ANM).

În București, vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice se vor situa sub cele caracteristice pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 9 și 11 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între minus 3 și zero grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”