Codrin Ştefănescu către ministrul Justiţiei, în urma dezvăluirilor lui Cosma: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!

Codrin Ştefănescu către ministrul Justiţiei, în urma dezvăluirilor lui Cosma: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a făcut un apel către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a lua măsuri urgente, în urma dezvăluirilor "incredibile" făcute duminică seara de fostul deputat Vlad Cosma, afirmând că acestea dovedesc faptul că "sistemul este foarte bolnav''.

Ştefănescu a adăugat că în ceea ce-l priveşte nu are nicio emoţie la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, în schimb are emoţii pentru că "sistemul este foarte bolnav".

"Nu am nicio emoţie. Am emoţii pentru dezvăluirile făcute aseară de colegul nostru, Vlad Cosma, la două posturi de televiziune şi, în mod clar, trebuie să spunem că sistemul este foarte bolnav, şi vorbim aici de o cangrenă generalizată şi trebuie luate măsuri urgent, în momentul ăsta, penale, administrative, adică aşteptam deja de dimineaţă a reacţie a procurorului general. Nu a venit. Aşteptam o reacţie a ministrului de Justiţie, nu a venit. Aşteptam Corpul de control al ministrului Justiţiei să facă deja ceva în sensul ăsta. Aşa că fac un apel către ministrul Tudorel Toader în mod foarte clar: Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate! Deci lucrurile au ajuns la paroxism! Adică nu există un loc pe planetă, un loc unde să se producă astfel de lucruri atât de ciudate şi nefireşti. Aseară am fost nu şocat, ci a fost demonstraţia clară că lucrurile sunt stricate total aici, la noi, şi că trebuie făcut ceva acum (...). Nu ştiu dacă trebuie revocaţi anumiţi şefi, dacă trebuie deschise nişte anchete penale, dacă trebuie demişi astăzi, dar trebuie făcut ceva pentru că lucrurile au luat-o razna total în România. Şi eu atrag atenţia ca făcând parte dintr-un partid care a fost votat în mod special pentru a face dreptate în România - în fiecare zi apar astfel de dezvăluiri. (...) Şi în acelaşi timp văd că oameni care au funcţii numite pentru a lua aceste măsuri nu le iau", a susţinut Ştefănescu.

În context, el consideră că s-ar impune o strategie pe termen scurt şi mediu, inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia.

"Eu mă gândesc foarte bine ca la nivelul nostru de partid şi colegi să avem o strategie pe termen scurt şi mediu în viitor (...), inclusiv în ceea ce priveşte legislaţia, pentru că faţa asta mizerabilă arătată de unii oameni din sistem vizavi de ce au făcut ei, de lucrurile pe care le-au îndeplinit la comenzile pe care le-au făcut, aici vorbim de miniştrii anchetaţi, de faptul că procurori se bagă în decizii vizavi de Guvern - ei au început să decidă cine va fi prim-ministru în ţara asta, cine nu, adică nu românii care votează, ei! Oamenii ăştia care se întâlnesc în secret la mese şi la vile de protocol şi la tot felul de vii şi la tot felul de case conspirative, aflăm azi cu stupoare că în spate este această forţă care încearcă să decidă. (...) Avem un coleg arestat, un prim-ministru căruia i s-a redeschis un dosar după opt ani, pe care tot ei l-au închis, în fiecare zi aflăm lucruri ciudate despre colegii noştri şi vânătoarea continuă în mod abuziv, ilegal, pe lângă Constituţie, şi nu mai putem sta cu braţele încrucişate", a menţionat Ştefănescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria