Codrin Ştefănescu: Moartea judecătorului Mustaţă ridică multe întrebări la care trebuie dat urgent răspuns

Codrin Ştefănescu: Moartea judecătorului Mustaţă ridică multe întrebări la care trebuie dat urgent răspuns

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu este de părere că moartea judecătorului Stan Mustaţă ridică foarte multe întrebări, iar în mod obligatoriu opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment.

"Moartea judecătorului Stan Mustaţă ridică foarte multe întrebări legitime la care trebuie dat urgent un răspuns. În mod obligatoriu, opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment absolut îngrozitor. Decesul fostului judecător Stan Mustaţă, în contextul în care cunoaştem şi cum a fost băgat la puşcărie, şi pentru ce - mai ales că a fost cel care s-a opus anihilării unui întreg lot de oameni în dosarul "Telepatia" -, creează foarte multe suspiciuni care trebuie lămurite urgent. Este foarte important ca ancheta ce se va derula în legătură cu motivele mutării fostului judecător, în toiul nopţii, dintr-un penitenciar în altul, în legătură cu cine a semnat, cine a fost complice şi cine a dat acele ordine, să fie urmată şi de o amplă anchetă referitoare la condamnarea judecătorului Stan Mustaţă. Adică, a influenţei extrem de toxice a binomului Coldea - Kovesi în arestarea fostului judecător din dosarul lui Dan Voiculescu", susţine Codrin Ştefănescu, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

În opinia sa, în urma acestei tragedii, "pentru care unii cu siguranţă vor răspunde", s-a reliefat în rândul opiniei publice ideea că în sistemul penitenciar din România există două tipuri de angajaţi. "Pe de o parte, gardienii care muncesc în nişte condiţii la fel de inumane ca cele ale deţinuţilor, care sacrifică timp din sânul familiei, ani din viaţă pentru ore suplimentare şi care rămân totuşi oameni şi care acţionează în limitele legii. Iar pe de altă parte existenţa unor călăi, foarte puţini la număr, care continuă, ca exponenţi ai statului paralel, să execute ordinele inumane primite şi care, cu siguranţă, beneficiază în continuare de anumite privilegii şi avantaje din partea acestuia. Aceasta este iarăşi o problemă care trebuie lămurită foarte - foarte urgent, iar românii, în mod evident, aşteaptă aceste răspunsuri. Eu sunt unul dintre aceştia", mai spune Codrin Ştefănescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”