Codrin Ştefănescu: Moartea judecătorului Mustaţă ridică multe întrebări la care trebuie dat urgent răspuns

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu este de părere că moartea judecătorului Stan Mustaţă ridică foarte multe întrebări, iar în mod obligatoriu opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment.

"Moartea judecătorului Stan Mustaţă ridică foarte multe întrebări legitime la care trebuie dat urgent un răspuns. În mod obligatoriu, opinia publică trebuie informată foarte repede şi foarte corect în legătură cu acest eveniment absolut îngrozitor. Decesul fostului judecător Stan Mustaţă, în contextul în care cunoaştem şi cum a fost băgat la puşcărie, şi pentru ce - mai ales că a fost cel care s-a opus anihilării unui întreg lot de oameni în dosarul "Telepatia" -, creează foarte multe suspiciuni care trebuie lămurite urgent. Este foarte important ca ancheta ce se va derula în legătură cu motivele mutării fostului judecător, în toiul nopţii, dintr-un penitenciar în altul, în legătură cu cine a semnat, cine a fost complice şi cine a dat acele ordine, să fie urmată şi de o amplă anchetă referitoare la condamnarea judecătorului Stan Mustaţă. Adică, a influenţei extrem de toxice a binomului Coldea - Kovesi în arestarea fostului judecător din dosarul lui Dan Voiculescu", susţine Codrin Ştefănescu, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

În opinia sa, în urma acestei tragedii, "pentru care unii cu siguranţă vor răspunde", s-a reliefat în rândul opiniei publice ideea că în sistemul penitenciar din România există două tipuri de angajaţi. "Pe de o parte, gardienii care muncesc în nişte condiţii la fel de inumane ca cele ale deţinuţilor, care sacrifică timp din sânul familiei, ani din viaţă pentru ore suplimentare şi care rămân totuşi oameni şi care acţionează în limitele legii. Iar pe de altă parte existenţa unor călăi, foarte puţini la număr, care continuă, ca exponenţi ai statului paralel, să execute ordinele inumane primite şi care, cu siguranţă, beneficiază în continuare de anumite privilegii şi avantaje din partea acestuia. Aceasta este iarăşi o problemă care trebuie lămurită foarte - foarte urgent, iar românii, în mod evident, aşteaptă aceste răspunsuri. Eu sunt unul dintre aceştia", mai spune Codrin Ştefănescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios