Codrin Ştefănescu: Pedeapsa primită de Darius Vâlcov - una politică; suntem şocaţi

Codrin Ştefănescu: Pedeapsa primită de Darius Vâlcov - una politică; suntem şocaţi

Pedeapsa primită la ÎCCJ de Darius Vâlcov este nejustificat de mare, fiind de fapt una politică, a declarat joi pentru AGERPRES secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Suntem şocaţi de această pedeapsă pe care o văd ca pe o pedeapsă politică. Se dovedeşte încă o dată că suntem vânaţi în mod constant după un grafic bine alcătuit. În spate oameni importanţi din aşa-zisul stat paralel coordonează toate aceste activităţi şi lucrurile sunt cusute nu cu aţă albă, ci cu aţă fosforescentă. E nejustificată această pedeapsă de 8 ani, indiferent de fapt, pentru că 8 ani în Europa sunt daţi pentru crimă, pentru atac armat împotriva unei bănci, pentru viol, pruncucidere, pentru lucruri grave. (...) Este horror ce se întâmplă în România în acest moment'', a afirmat Ştefănescu.

El şi-a exprimat solidaritatea cu fostul ministru. ''Suntem alături de colegul nostru Darius Vâlcov, o să stăm lângă el ca să treacă peste această primă decizie şi sperăm totuşi că se va dovedi nevinovăţia în următoarea instanţă", a adăugat el.

Referitor la păstrarea lui Vâlcov în aparatul guvernamental, Ştefănescu spune că aceasta va fi decizia lui.

"Legat de păstrarea lui în aparatul guvernamental - avem mare nevoie de oameni de valoare cum e Darius Vâlcov - asta este o decizie a lui personală - dacă vrea să cedeze sau să-şi continue activitatea. Ca om, vă daţi seama - când auzi că primeşti 8 ani pentru nimic - şi lângă tine este familia, copiii tăi, rudele, tatăl, mama, cred că toată lumea înţelege prin ce momente de tensiune şi de presiune trece acum prietenul şi colegul meu Darius Vâlcov. (...) În mine va avea tot timpul un prieten", a spus secretarul general adjunct al PSD.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat joi de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

Decizia nu este definitivă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…