Codruţ Olaru: CSM, Inspecţia Judiciară, PÎCCJ şi ÎCCJ - protocoale cu serviciile

Codruţ Olaru: CSM, Inspecţia Judiciară, PÎCCJ şi ÎCCJ - protocoale cu serviciile

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, a arătat miercuri că protocoale cu serviciile de informaţii au fost semnate atât de CSM şi Inspecţia Judiciară, cât şi de PÎCCJ şi Parchetul General, în timp ce celelalte entităţi din sistemul judiciar nu au semnate astfel de protocoale.

"Am primit corespondenţă cu entităţi din sistemul judiciar după cum urmează: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspecţia Judiciară şi trebuie amintit faptul că şi la nivelul CSM a fost încheiat un astfel de protocol, un protocol care este denunţat din anul 2017 de către vechea conducere a Consiliului, la iniţiativa tuturor membrilor Consiliului. (...) Pe cale de consecinţă, toate celelalte entităţi din sistemul judiciar, că ne referim la Şcoala Naţională de Grefieri, la Institutul Naţional al Magistraturii, la celelalte instanţe şi parchete de la nivelul curţilor de apel, tribunale şi judecătorii, pentru perioada 2005-2018, nu au încheiat astfel de protocoale", a spus Olaru în cadrul şedinţei plenului CSM.

El a precizat că această centralizare s-a realizat pe baza informaţiilor primite la nivelul Consiliului, dar nu sunt ataşate protocoalele în forma scrisă.

"Pe cale de consecinţă, toată situaţia viza doar o corespondenţă minimală pe care am purtat-o cu aceste instituţii. Obiectul punctual specific al acestor protocoale, dat fiind faptul că am discutat şi discutăm despre o corespondenţă clasificată, nu a putut fi ataşat pentru a putea fi transmis public din considerente care sunt lesne de înţeles, pe cale de consecinţă tuturor membrilor le adresez rugămintea să poată, la nivelul structurii de securitate a Consiliului, să analizeze punctual corespondenţa cu aceste instituţii. Cred că ar trebui să ne menţinem punctul de vedere pe care l-am îmbrăţişat cu toţi în şedinţa din 20 martie, să insistăm să primim toate aceste protocoale, urmând ca analiza să o realizăm împreună la nivelul membrilor CSM", a mai spus Olaru. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...