Columbia: Explozie la un centru comercial: Cel puțin 3 femei au murit, 9 răniți (nou bilanț) VIDEO

Columbia: Explozie la un centru comercial: Cel puțin 3 femei au murit, 9 răniți (nou bilanț) VIDEO

Cel puțin trei femei, dintre care una cu cetățenie franceză, și-au pierdut viața, iar alte 9 persoane au fost rănite după ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sâmbătă în toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota, au precizat surse oficiale citate de Reuters și EFE.

Anterior, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un "atentat laș la centrul comercial Andino", a precizat că o femeie cu cetățenie franceză a murit iar 11 persoane au fost rănite.

"Tânăra (moartă) este o tânără franțuzoaică de 23 de ani", le-a spus jurnaliștilor primarul Bogotei, conform agenției EFE.

Potrivit noilor informații difuzate de agenția spaniolă, care citează Clinica del Country, alte două femei, de 27 și 31 de ani, au decedat "ca urmare a leziunilor suferite".

Pe de altă parte, Parchetul columbian a anunțat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz.

Agenția spaniolă a relatat anterior că președintele columbian, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că a ordonat directorului Poliției, generalul Jorge Hernando Nieto, "să conducă investigația și să-l țină la curent".

De asemenea, șeful statului columbian și-a exprimat "solidaritatea cu victimele".

Mai mulți martori au declarat că explozia a fost foarte puternică și că imediat s-a simțit un fum dens.

Conform AFP, potrivit primelor informații comunicate de poliție, explozia s-a produs în jurul orei locale 17,00 (22,00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini.

Reuters informează totodată că centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniți să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătorește duminică în Columbia.

Centrul a fost evacuat după explozia produsă la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, poliția a indicat că dispozitivul exploziv ar fi fost plasat într-un vas de toaletă.

Străzile din jurul centrului comercial au fost închise de poliție, serviciile de securitate încercând să stabilească acum cine este responsabil pentru explozie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…