Comandantul forțelor NATO din Europa cere Rusiei să nu mai intervină în alegerile din Europa

Comandantul forțelor NATO din Europa cere Rusiei să nu mai intervină în alegerile din Europa

Generalul american Curtis Scaparrotti, comandantul forțelor NATO din Europa, a cerut Rusiei să nu mai intervină în alegerile din Europa, inclusiv în Catalonia care traversează o criză gravă de la referendumul de independență din 1 octombrie, relatează AFP.

'Încetați să mai interveniți în alte țări, în dreptul lor suveran de a-și determina guvernarea și modul în care ar trebui să funcționeze', a declarat generalul Scaparotti la Bruxelles, ca răspuns la întrebările jurnaliștilor privind acuzațiile de ingerință a Moscovei în criza catalană.

'Noi încurajăm Rusia (...) să respecte dreptul fiecărei națiuni suverane de a-și determina mijloacele de guvernare, modul de guvernare și modul în care își administrează această guvernare', a mai spus el.

'Mă preocupă influența rusească răuvoitoare, în special asupra problemelor interne în țări' europene, a spus el.

'Am văzut acest lucru în Statele Unite, așa cum am văzut în mai multe țări aici (în Europa) în ultimul timp', a declarat generalul american, în marja unei reuniuni a miniștrilor apărării ai NATO.

'Face parte din ceea ce eu numesc uneori o campanie de destabilizare', a mai spus Curtis Scaparrotti, care este de asemenea comandantul forțelor americane în Europa. 'Este un subiect de îngrijorare pentru țările' NATO și 'un subiect despre care am mai vorbit', a mai spus el.

Referendumul de independență organizat în Catalonia pe 1 octombrie a dat naștere unor acoperiri mediatice foarte divergente în presa spaniolă. Cotidianul El Pais, foarte critic la adresa separatiștilor, a afirmat că edițiile în limba spaniolă ale organizațiilor de presă rusești RT și Sputnik au fost implicate în problema catalană pentru a destabiliza, acuzații greu de confirmat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria