Comandantul Jandarmeriei: Nu cred că avem de-a face cu protecția unei anumite persoane când merge la DNA

Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, a declarat luni că nu este vorba de protecția unei anumite persoane atunci când se asigură un dispozitiv de jandarmi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a precizat că aceștia acționează pentru protejarea instituției.

"Nu cred că avem de-a face cu protecția unei anumite persoane sau nu trebuie să discutăm despre o anumită persoană. Noi protejăm în primul rând instituțiile statului, acolo unde se desfășoară activitățile, inclusiv sediul DNA sau sediul Parchetului sau alte sedii. Important este ca acele căi de acces către instituție să fie lăsate libere, astfel încât cei care sunt chemați acolo sau care lucrează acolo să poată intra și ieși în voie", a spus Cucoș, întrebat de jurnaliști despre faptul că jandarmii au împins jurnaliști când președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat la DNA.

În opinia comandantului Jandarmeriei Române, jandarmii aflați la sediul DNA au încercat doar să facă loc pentru accesul în și din instituție.

"Eu nu cred că jandarmii împing jurnaliștii, ci încearcă să facă loc. Ceea ce nu înseamnă că dacă cineva se bulucește pe calea de acces, noi stăm și ne uităm. Nu dă nimeni (ordin — n.r.) pentru o persoană anume. (...) Pentru toate personalitățile care au mers către asemenea instituții și au avut de rezolvat anumite probleme s-a asigurat același dispozitiv. El se mărește sau se micșorează în funcție de presiunea care există din partea celor care ori susțin, ori sunt împotriva lor", a mai declarat Cucoș.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevăratul stat paralel! Dezvăluiri uluitoare despre DIE, Mafia lui Ceaușescu! Ei conduc acum, din umbră, cini…

2 Noul arhiepiscop al Sucevei, Calinic, îi avertizează pe preoți să nu se implice în traficul de țigări și lemn

3 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

4 VIDEO Priviți aceste imagini din America!

5 Rău a ajuns Armata Română...