Comandantul Spitalului Militar ''Carol Davila'': Mesajul meu este să vă vaccinaţi, să faceţi prevenţie

Comandantul Spitalului Militar ''Carol Davila'': Mesajul meu este să vă vaccinaţi, să faceţi prevenţie

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar ''Carol Davila'', generalul maior Florentina Ioniţă-Radu, a subliniat, miercuri, importanţa vaccinării anti-COVID-19 şi a prevenţiei, dar şi a unei strategii naţionale pentru reorganizarea spitalelor.

"Mesajul meu este să vă vaccinaţi, să faceţi prevenţie. În momentul în care ştiţi că sunteţi pozitivi trebuie să luaţi legătura cu medicul de familie şi trebuie să privim această boală ca pe o boală care poate fi prevenită şi poate fi rezolvată. Este foarte important să nu ajungem la terapie intensivă", a spus Florentina Ioniţă-Radu, după ceremonia de la sediul MApN, unde Spitalul "Carol Davila" a primit Drapelul de luptă din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Ea a arătat că personalul medical este epuizat după un an şi jumătate de pandemie şi a punctat importanţa prevenţiei.

"Este destul de greu, pentru că am redeschis terapia intensivă de la ROL II. După un an şi jumătate oamenii sunt epuizaţi. E adevărat că noi am încercat să facem o organizare pe nuclee, astfel încât ei să aibă timp să se şi odihnească după ce lucrau o săptămână, însă totuşi un an şi jumătate înseamnă foarte mult şi stresul de a lucra doar cu pacienţi COVID este deosebit pe de-o parte. Pe de altă parte, ne-am mai obişnuit, sunt alte măsuri pe care le luăm acum pentru precauţie. Aceasta este crucea noastră pe care trebuie să o ducem acum şi trebuie să trecem cu bine peste această perioadă, dar în acelaşi timp poate că încercăm să prevenim să nu mai ajungă aşa de mulţi oameni la terapie intensivă. Trebuie mult mai mult pus accentul pe prevenţie, pe informarea oamenilor, pe rolul medicului de familie, pe ceea ce trebuie să facă atunci când descoperă că are antigenul pozitiv sau PCR-ul pozitiv. Nu ar trebui să mai ajungă oameni la terapie intensivă", a spus Florentina Ioniţă-Radu.

Ea a indicat că la ROL II sunt 12 pacienţi internaţi la terapie intensivă, din care doi sunt vaccinaţi anti-COVID. Ea a menţionat că cei doi pacienţi nu sunt intubaţi, ci au forme uşoare.

"Pentru că nu mai sunt spitale suport COVID, acum fiecare spital trebuie să-şi menţină pacienţii care sunt cu alte patologii. Avem pe fiecare secţie câte două saloane care sunt special pentru pacienţii COVID care au comorbidităţi", a spus comandantul unităţii.

Florentina Ioniţă Radu a precizat că problema este că foarte mulţi pacienţi sunt asimptomatici.

"Eu pledez pentru a se vaccina oamenii, pentru că trebuie să trecem peste această boală. Vaccinul nu ne face rău, pentru că ne-am vaccinat încă de când ne-am născut. Deja are o valididate vaccinul", a spus ea, arătând că vaccinaţii care fac boala au o formă mai uşoară.

Florentina Ioniţă Radu a mai afirmat că "spitalele din România trebuie regândite, pentru că lucrurile s-au schimbat şi circuitele care sunt acum presupun spaţii foarte largi şi reorganizarea structurilor medicale pe funcţiuni".

"Părerea mea este că trebuie gândită la nivel naţional o strategie astfel încât să se poată reorganiza totul şi să ne raliem la ceea ce înseamnă medicină occidentală, pe de-o parte. Pe de altă parte, profesioniştii din sănătate atât din spitalul militar, cât şi din toată ţara sunt absolut deosebiţi. Cred că resursa umană există, dorinţa de a face medicină există şi eu sper că până la urmă acesta este viitorul medicinei româneşti, al medicinei militare româneşti şi al României", a spus Florentina Ioniţă-Radu.

Ea a vorbit şi despre primirea Drapelului de Luptă de către Spitalul Universitar de Urgenţă Militar "Carol Davila".

"Este o recunoaştere a ceea ce facem noi şi faptul că Spitalul Militar Central este implicat într-un război, un război pe timp de pace, dacă putem să definim pandemia", a spus Florentina Ioniţă-Radu. AGERPRES/(A-autor: Florentina Peia, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”