Comandatul dronelor ucrainene care dă fiori marinarilor ruși: „Avem capacitatea să distrugem întreaga flotă rusească din Marea Neagră”

Comandatul dronelor ucrainene care dă fiori marinarilor ruși: „Avem capacitatea să distrugem întreaga flotă rusească din Marea Neagră”

Comandantul ucrainean de drone, cunoscut sub numele de cod „callsign13”, cel care a scufundat unele dintre cele mai bune nave de război ale lui Putin într-un atac „fără precedent”, afirmă că întreaga flotă rusească a Mării Negre ar putea fi distrusă.

Navele rusești din Marea Neagră sunt ținta dronelor ucrainene FOTO Profimedia

Comandantul spune că își îndeplinește să "scufunde ceva mai mare" și susține că are suficiente drone cu explozibili pentru a anihila întreaga flotă a Rusiei de la Marea Neagră, scrie Daily Mail care citează The Times.

Callsign13 vorbește despre modul în care dronele sale au reușit să evite o rafală de gloanțe de mitraliere pentru a distruge un vas de război de tip Shark și o ambarcațiune de debarcare de tip Serna, rușii nefiind capabili să le oprească, cu toate că știau că vin.

A fost scopul vieții mele să scufund o navă rusească și am scufundat două dintr-o dată”, a declarat el. „Și din câte știu eu, nimeni nu a mai făcut asta niciodată în niciun alt loc”, a continuat acesta.

Unul dintre succesele conflictului este abilitatea Ucrainei de a respinge flota Rusiei, deschizând coridoare pentru economia sa și aprovizionarea globală.

Acest lucru a fost observat și de ministrul de Externe britanic, David Cameron în vizita sa de la Odesa de luna trecută.

Când te uiți la imaginea de ansamblu, ceea ce s-a întâmplat recent este că ucrainenii au împins Marina Rusă înapoi peste Marea Neagră, au deschis o rută de transport pentru a-și exporta bunurile, economia lor crește. Și, desigur, bate la ușa atât a NATO, cât și a UE și primește un răspuns foarte cald. Acestea sunt realizări uriașe. Și misiunea noastră astăzi este să construim pe aceste realizări și să vedem ce alte pași concreți putem face pentru a-i ajuta pe ucraineni în lupta lor și să arătăm că agresiunea rusă nu trebuie niciodată răsplătită”, a declarat Cameron.

Însă callsign13 are un alt vis: să înfrângă marina lui Putin. „Visul meu este să scufund și mai multe nave rusești, mult mai mari”, a spus el. „Atât de multe încât nu ar trebui să poată naviga deloc. Avem capacitatea de a distruge întreaga flotă a Mării Negre? Da. Și lucrăm la asta.

Una dintre cele mai noi nave ale Rusiei, scufundată de ucraineni

Cu doar două zile în urmă, Ucraina a distrus una dintre noile nave de război construite de Putin printr-un atac cu rachete în Crimeea.

Nava doborâtă a fost purtătorul de rachete Askold, una dintre cele mai moderne din marina lui Vladimir Putin.

Moscova a recunoscut că a pierdut o navă cu 13 rachete de croazieră într-un atac, dar nu a specificat care.

Imaginile arată că lovitura a fost dată asupra șantierul naval Butoma din Kerch, aproape de marele pod al lui Putin care leagă peninsula anexată de Rusia.

Navele proaspăt construite de ruși sunt preferatele dronelor ucrainene

Navele proaspăt construite de ruși sunt preferatele dronelor ucrainene FOTO arhiva Adevărul

De când a lansat contraofensiva împotriva forțelor Moscovei în această vară, Kievul a intensificat atacurile asupra peninsulei pentru a suprima flota Rusiei din Marea Neagră.

Potrivit mass-mediei de stat, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat: „La 4 noiembrie, armata ucraineană a lansat 15 rachete de croazieră asupra șantierului naval B.E. Butoma (Zaliv) din orașul Kerch. Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 13 dintre rachetele de croazieră. Ca urmare a fi lovită de o rachetă de croazieră inamică, o navă aflată la șantier a fost avariată.

Ministerul nu a precizat cât de grav a fost avariată nava sau ce navă a fost atacată. Fragmentele de la rachetele doborâte au căzut și pe un cheu din apropiere , dar nimeni nu a fost rănit, a spus guvernatorul Crimeei, Sergei Aksyonov.

Ucraina a anunțat atacul sâmbătă și a confirmat detaliile duminică.

Mikola Olesciuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, s-a referit la nava de război a Flotei Negre a Rusiei scufundată de rachetele ucrainene pe 14 aprilie 2022 într-o postare pe Telegram: „Sper că o altă navă a urmat Moscovei.

Surse ucrainene au indicat ulterior că nava distrusă ar fi fost nava Askold care transporta rachete Kalibr, aflată în faza finală de testare înainte de a intra în serviciu, sau una dintre celelalte două nave din clasa Karakurt.

Unele relatări spun că a fost lovită de trei ori de versiuni franceze a rachetei Storm Shadow.

Nava nici măcar nu a participat la luptă încă - era în faza finală de testare, astfel încât să poată apoi să meargă pe mare și să lupte împotriva statului nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Yurii Ignat.

Askold este o navă de război din proiectul 22800 Karakurt, iar trei astfel de nave sunt construite în șantierul naval ocupat de ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?