Comey afirmă că Trump nu i-a ordonat să nu îl investigheze pe Flynn, dar a intrepretat vorbele sale ca pe o 'instrucțiune'

Fostul director al FBI, James Comey, audiat joi de Comitetul pentru Informații al Senatului american, a spus că președintele Donald Trump nu i-a cerut în mod explicit să abandoneze investigarea fostului consilier pentru securitate națională, Michael Flynn, în cadrul anchetei privind imixtiunea Rusiei în scrutinul prezidențial american, dar că el a intrepretat vorbele liderului de la Casa Albă drept o 'instrucțiune' în acest sens, informează agențiile AFP și EFE.

'Sper că veți găsi o modalitate de a abandona aceasta, să-l lăsați pe Flynn' — astfel a redat Comey o afirmație pe care i-o atribuie lui Trump. Fostul director al FBI, demis de Trump, a menționat că a 'intrepretat' această afirmație a președintelui ca pe o 'instrucțiune'.

Pe de altă parte, Comey a admis joi în fața respectivului comitet că a lăsat să se scurgă în presă, prin intermediul unui prieten, notele sale consemnate după discuțiile avute cu Trump și în care sintetizează unele puncte importante ale acestor conversații.

Fostul director al FBI a susținut că a decis să transmită aceste note presei după ce Trump l-a amenințat că va publica înregistrările convorbirilor avute cu el.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!