Comisia Europeană a anunțat o dezinformare fără precedent la alegerile din Slovacia

Comisia Europeană a anunțat o dezinformare fără precedent la alegerile din Slovacia

Vicepreședintele CE pentru Valori Europene și Transparență, Vera Jourová a explicat că înainte de alegeri, în republică a fost distribuit un videoclip cu falsuri, în care apărea președintele Slovaciei Progresiste, Michal Šimečka.

Michal Šimečka. Foto: Wikipedia

Alegerile parlamentare din Slovacia, care au fost câștigate de Partidul Direcția - Social Democrație condus de fostul prim-ministru al Republicii, pro-rusul Robert Fico, au fost însoțite de o dezinformare fără precedent, a declarat Vera Jourova, vicepreședinte al Comisiei Europene (CE) pentru Valori Europene și Transparență.

CE acceptă cu respect rezultatele alegerilor parlamentare din Slovacia, dar trebuie menționat că, de exemplu, partidul Slovacia Progresistă, care a obținut doar locul doi la alegerile de ieri, s-a confruntat cu acțiuni de dezinformare fără precedent. Acest lucru este evident din toate documentele care mi-au fost furnizate săptămâna trecută despre starea campaniilor de dezinformare [în Uniunea Europeană]. Astfel, am observat un nivel ridicat de umplere a spațiului informațional slovac cu materiale din extrema dreaptă și din alte surse”, a declarat reporterilor șeful adjunct al CE.

În Slovacia, înainte de alegeri, potrivit Jurova, a fost distribuit un videoclip plin de falsuri, în care ar fi apărut președintele Slovaciei Progresiste, Michal Šimečka, care este și vicepreședintele Parlamentului European. Videoclipul a fost creat de persoane necunoscute folosind inteligența artificială pentru a submina încrederea alegătorilor în partidul pe care acesta îl conduce, a spus Jurova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat