Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Comisia Europeană a aprobat acordarea de mese calde și trusou pentru nou-născuți, modificări aduse Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate

Comisia Europeană (CE) a aprobat modificarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 - 2020 (POAD), realizată de Guvernul Cioloș, prin care se oferă mese calde și trusou pentru nou-născuți, reiese din informațiile publicate pe site-ul www.fonduri-ue.ro.

"Prin Decizia de punere în aplicare a Comisiei Europene din 20 februarie 2017 au fost aprobate modificări ale Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, programul operațional de asistență alimentară și asistență materială de bază pentru sprijin din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane în România. Referitor la ajutoarele alimentare, modificarea constă în distribuția alimentelor de bază, atât sub formă de pachete cu alimente, cât și ca mâncare preparată. Astfel, destinatarii ajutoarelor alimentare vor putea servi mese calde în cadrul cantinelor, la domiciliu, dacă sunt nedeplasabili, sau în centre speciale de distribuție, dacă sunt persoane fără adăpost", se arată în document.

În ceea ce privește lipsurile materiale de bază, vor fi organizate operațiuni adaptate tipului de ajutor, copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi rechizite începând cu anul școlar 2017-2018, cuplurile mamă — nou-născut în situație vulnerabilă vor beneficia de trusoul pentru nou-născuți la ieșirea din maternitate. Măsura va contribui la reducerea numărului de copii abandonați în maternitate.

De asemenea, persoanele fără adăpost vor putea accesa un stoc de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și saci de dormit, în principal pentru iarnă, dar și produse de igienă.

Pentru toate tipurile de ajutor furnizat prin POAD vor fi oferite măsuri auxiliare, constând în consiliere și distribuire de materiale informative.

POAD are o alocare totală de 518,83 milioane euro în perioada 2014 — 2020. Contribuția bugetului Uniunii Europene este de 85%, iar cofinanțarea de la bugetul național este de 15%. POAD este o continuare a Programului European de Ajutorare a Defavorizaților (PEAD), derulat în perioada 2007 — 2013.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac, cu PSD până la capăt! Nu s-a lăsat până nu i-a plasat pe Dăncilă și Teodorovici lângă Halep!

2 VIDEO halucinant cu Dăncilă și Alex Dima de la ProTV! Oameni buni, ascultați-o cum se rățoiește, dobitoaca!

3 RoMAFIA Ca orice pesedist jegos, Grindeanu și-a tras „cărniță de fotomodel” pe banii noștri.

4 VIDEO Imagini-ȘOC cu Dăncilă la Strasbourg vorbind în fața sălii goale! Doar vecinul Băsescu s-a dus s-o ascul…

5 VIDEO Viorica și Ramona sunt prietene. Pe filieră arabă...

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!