Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu legile ''Stop Soros''

Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu legile ''Stop Soros''

Comisia Europeană a iniţiat joi o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu pachetul său de legi recent adoptat şi intitulat ''Stop Soros'', relatează agenţia MTI.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas a declarat într-un briefing de presă că executivul comunitar i-a trimis guvernului ungar o scrisoare cu notificarea oficială referitoare la legile ''Stop Soros'' şi la amendamentele constituţionale conexe.

Executivul comunitar le-a dat un termen de două luni autorităţilor ungare pentru a da un răspuns la preocupările Bruxellesului pe această temă.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat legile în cauză în luna iunie, având drept scop de a sancţiona ''promovarea sau organizarea migraţiei ilegale''.

Tot joi, Comisia Europeană a anunţat că va aduce Ungaria în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu legea sa privind azilul, iniţiind cea de-a treia etapă a procedurii în curs de infringement împotriva Budapestei în legătură cu legea.

Procedura de infringement în acest caz a fost lansată în decembrie 2015.

Reuters notează la rândul său că Bruxellesul a decis joi să-şi intensifice bătălia judiciară împotriva Budapestei în legătură cu refuzul său de a respecta regulile Uniunii Europene în materie de imigraţie şi azil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…