Comisia Europeană: Acțiunile Turciei fac imposibilă aderarea acestei țări la UE

Comisia Europeană: Acțiunile Turciei fac imposibilă aderarea acestei țări la UE

Acțiunile autorităților turce fac 'imposibilă' aderarea Turciei la Uniunea Europeană (UE), a estimat luni executivul european, după ce cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a cerut suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE, exprimându-și convingerea că această țară nu va deveni niciodată membră a Uniunii, informează Reuters.

Citând o declarație de săptămâna trecută a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de comentariul făcut de Angela Merkel în campania electorală din Germania, purtătorul de cuvânt al Comisiei a declarat în cadrul unui briefing de presă ordinar: 'Turcia se îndepărtează cu pași gigantici de Europa și acest lucru face imposibilă aderarea Turciei la UE'.

Totodată, el a subliniat că orice decizie privind suspendarea îndelungatului proces în vederea aderării Turciei la UE va fi luat de cei 28 de membri ai blocului comunitar, nu de Comisia Europeană.

Negocierile de aderare a Turciei la UE au început în 2005, dar se află într-un punct mort din cauza evoluțiilor politice din această țară și a derivei autoritare de care este acuzat președintele Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...