Comisia Europeană cere Bulgariei să nu reacţioneze disproporţionat la proteste

Comisia Europeană cere Bulgariei să nu reacţioneze disproporţionat la proteste

Orice utilizare a forţei de către autorităţi împotriva protestatarilor trebuie să fie proporţională, iar ţările democratice trebuie să asigure dreptul la proteste paşnice, a comunicat joi Comisia Europeană, referitor la manifestaţiile antiguvernamentale din Bulgaria.

Mii de bulgari s-au adunat miercuri în faţa clădirii parlamentului din Sofia, la una din cele mai mari demonstraţii din seria care durează de două luni. Ei au cerut demisia premierului Boiko Borisov.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că executivul european monitorizează cu atenţie situaţia din Bulgaria. Deşi a refuzat să precizeze dacă autorităţile bulgare au depăşit limita, el a arătat că 'demonstraţiile paşnice sunt un drept fundamental în orice ţară democratică şi susţinem dreptul la proteste paşnice. Orice utilizare a forţei trebuie să se facă întotdeauna în mod proporţional'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!