Comisia Europeană insistă că tarifele de roaming vor fi eliminate începând din luna iunie 2017

Comisia Europeană insistă că tarifele de roaming vor fi eliminate începând din luna iunie 2017

Comisia Europeană a insistat miercuri că nu a renunțat la promisiunea de a pune capăt tarifelor de roaming, în pofida faptului că zilele trecute a dezvăluit o propunere care ar limita măsura la o perioadă de maximum 90 de zile, transmite AFP.

"Vreau să fiu foarte clar, am pus punct roaming-ului. Nu va mai trebui să plătiți începând din luna iunie 2017", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, într-o conferință de presă.

Luni, executivul comunitar a dat publicității liniile directoare pentru a implementa o decizie adoptată anul trecut de Bruxelles pentru eliminarea tarifelor de roaming în cele 28 de state membre. Uniunea Europeană a acceptat să elimine tarifele de roaming, dar în urma presiunilor operatorilor de telefonie mobilă a acceptat și să limiteze capacitatea europenilor de a căuta contracte de telefonie mobilă mai ieftine în alte țări pentru a le utiliza acasă.

"Roaming-ul înseamnă călătorie, înseamnă mișcarea în interiorul Uniunii Europene, mersul în vacanță. Europenii care călătoresc fac asta, în medie, timp de 12 zile pe an. Comisia a mers mai departe prin eliminarea tarifelor de roaming timp de 90 de zile pe an", a susținut Schinas.

Eliminarea tarifelor la roaming a fost un element de bază în eforturile UE de a crea o piață mai unificată în Europa, în special pentru serviciile de comunicații.

"Roaming-ul ar trebui să fie gratuit pe întreaga perioadă a anului, nu doar pentru 90 de zile. Cer Comisiei Europene să își revizuiască propunerile", a declarat europarlamentarul Guy Verhofstadt.

Propunerea Comisiei trebuie să fie dezbătută și aprobată de organismele de reglementare din țările membre înainte de a fi adoptată în data de 15 decembrie.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Mariana Nica, editor online: Simona Aruștei)



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...