Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Comisia Europeană: Progresele Bulgariei și ale României în cadrul MCV sunt evaluate separat

Comisia Europeană a precizat marți că progresele Bulgariei și cele ale României în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) sunt evaluate separat și că până în prezent nu s-a luat nicio decizie pentru ridicarea acestui mecanism, relatează BTA.

'MCV este un proces bazat pe tratat și desemnat să măsoare progresele realizate de Bulgaria și România cu privire la o serie agreată de condiționalități în domenii precum reforma sistemului judiciar și combaterea corupției', a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE, în conferința de presă cotidiană a executivului comunitar.

Ea a adăugat că procesul MCV se referă la conlucrarea cu Bulgaria și România pentru a stimula și verifica reformele. 'Progresele în aceste domenii sunt evaluate pentru cele două țări pe baza propriilor merite. Iată de ce avem rapoarte separate pentru fiecare țară și de ce condiționalitățile pentru cele două țări diferă. De exemplu, pentru Bulgaria știți că ele includ lupta contra criminalității organizate, ceea ce nu este cazul României', a menționat ea.

Andreeva a reamintit că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a se pune capăt MCV până la finalul mandatului său atât timp cât reformele necesare continuă.

La conferința de presă susținută luni la Bruxelles după întrevederea cu premierul român Dacian Cioloș, președintele Comisiei Europene s-a declarat convins că în timpul mandatului său se va pune capăt MCV în cazul României.

'Nu există o legătură strânsă între ceea ce eu aș spune cazul Bulgariei și cazul României. Cele două cazuri sunt separate. Dacă România o ia înaintea amicilor noștri bulgari, evident că mecanismul se va încheia dacă România menține nivelul de punere în practică actual al așteptărilor Comisiei Europene și din partea statelor membre, atunci acest lucru se va întâmpla', a afirmat Juncker.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD scade în continuare în sondaje! Însă încep surprizele!

2 HOPA! Codrinel s-a cam căcat pe el! „Să ne ia dracu pe toți”

3 ALERTĂ Bătăușii belgianului care promovează România de 23 de ani au fost ARESTAȚI! Amănunte ȘOCANTE

4 ALERTĂ Un nou TUN marca PSD? Avertismentul lui Rareș Bogdan

5 Liviu Avram, premoniție SUMBRĂ pentru PSD: Năpasta chiar vine când o chemi

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț