Comisia Europeană: România să aplice corect normele UE privind igiena produselor alimentare

Comisia Europeană: România să aplice corect normele UE privind igiena produselor alimentare

Comisia Europeană a decis să trimită un aviz motivat României pentru nerespectarea normelor europene privind principiile şi cerinţele generale ale legislaţiei alimentare cu privire la igiena produselor alimentare , a normelor specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală şi a procedurii de furnizare de informaţii în domeniul reglementărilor tehnice.

Foto: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar, autorităţile române au stabilit norme naţionale care derogă de la cerinţele de igienă alimentară aplicabile în întreaga Uniune Europeană, care vizează asigurarea siguranţei alimentare în beneficiul şi pentru protecţia consumatorilor europeni.

În plus, normele naţionale adoptate de România nu se conformează anumitor definiţii, care sunt prevăzute în legislaţia UE, cum ar fi comerţul cu amănuntul, produsele primare şi producţia primară de alimente . Încălcarea vizează carnea de vânat, peştele sălbatic capturat şi ouăle de prepeliţă. Ea se referă, de asemenea, la comerţul cu amănuntul cu produse secundare de origine animală, notează Agerpres.

De asemenea, Comisia consideră că România a încălcat obligaţiile de notificare în temeiul Directivei 2015/1535 prin faptul că nu a notificat Comisiei normele naţionale înainte de adoptarea acestora.

În iulie 2020, Comisia a trimis României o scrisoare de punere în întârziere. Întrucât România nu s-a conformat încă acestei scrisori, Comisia a decis să trimită un aviz motivat. Ţara are acum la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare pentru a se conforma avizului motivat. În caz contrar, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene cu privire la acest caz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...