Comisia parlamentară SRI, în control la DRI Muntenia. Discuții privind principalele riscuri de securitate

Comisia parlamentară SRI, în control la DRI Muntenia. Discuții privind principalele riscuri de securitate

Comisia parlamentară SRI a fost în control la sediul Direcţiei Regionale de Informaţii (DRI) Muntenia din Ploieşti, discuţiile vizând principalele riscuri de securitate gestionate de această unitate, în special pe dimensiunea economică, dar şi organizarea, funcţionarea şi activitatea Direcţiei cu competenţe în judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Teleorman.

Comisia SRI a fost în control la sediul DRI Muntenia din Ploiești FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat al Comisiei transmis, miercuri, AGERPRES, DRI Muntenia este una din unităţile regionale reprezentative ale SRI, având în responsabilitate problematica de securitate naţională specifică unei zone puternic industrializate, cu un aport important în economia naţională, relatează Agerpres .

„În Regiunea Muntenia se regăsesc aproape toate ramurile industriei, fiind concentrate domenii cruciale pentru securitatea energetică a României, incluzând operatorul unic de transport ţiţei, trei rafinării active, un operator naţional de înmagazinare de gaze naturale şi unităţi de producere a energiei electrice, cu un aport important la nivel naţional, inclusiv cu rol de echilibrare a sistemului energetic. De asemenea, în regiune funcţionează o treime din totalul unităţilor de producţie specială (filiale ROMARM), o concentrare pe segmentul industriei auto (aici se află cea mai mare fabrică de autovehicule din sud-estul Europei), obiectivul de interes strategic Barajul Vidraru din judeţul Argeş, precum şi alte domenii economice cu pondere relevantă la nivel naţional (producţie agricolă, silvicultură, turism etc.)", se arată în comunicat.

Comisia a fost informată că la nivelul DRI Muntenia au fost relevate riscuri la adresa unor obiective de interes strategic pentru ţara noastră, fiind întreprinse măsuri în plan preventiv, nu doar pe componenta de securitate economică, ci şi pe toate celelalte domenii din responsabilitatea Serviciului: cyber, contraspionaj, ameninţări transfrontaliere şi apărarea Constituţiei.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut clarificări cu privire la acţiunea de ridicare a unui monument pentru foştii lucrători din Securitate, precizând că "SRI trebuie să dezaprobe constant, prin neparticipare şi delimitare fermă, astfel de iniţiative care ultragiază memoria victimelor regimului comunist". Conducerea DRI Muntenia a furnizat Comisiei elemente de natură să clarifice aspectele care au condus la afectarea imaginii Serviciului, în legătură cu acel eveniment, se precizează în comunicat.

„Am constatat că în gestionarea riscurilor şi ameninţărilor de securitate s-a avut în vedere, în mod special, furnizarea către beneficiarii legali din plan central şi local, în flux continuu, a informaţiilor relevante. De asemenea, s-a asigurat o foarte bună cooperare inter-instituţională cu structuri din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Am remarcat în cadrul unităţii Muntenia o abordare matură, realistă, bazată pe asigurarea cunoaşterii în plan preventiv, în raport cu priorităţile ce revin unităţii conform competenţelor şi specificului regional", principalele riscuri de securitate gestionate de această unitate, în special pe dimensiunea economică", a afirmat preşedintele Comisiei, senatorul Cristian Chirteş, citat în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro