Comisia pentru crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, înființată printr-o decizie a premierului Grindeanu

Comisia pentru crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, înființată printr-o decizie a premierului Grindeanu

Comisia interministerială pentru crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a fost înființată printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, publicată miercuri în Monitorul Oficial.

 Această Comisie este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică.

Comisia este formată din reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Energiei și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, desemnați prin ordin de către conducătorii acestor instituții publice, precum și un reprezentant al aparatului de lucru al Guvernului, desemnat de prim-ministru. Comisia este condusă de reprezentantul Ministerului Economiei, care are calitatea de președinte.

Obiectivul Comisiei este elaborarea cadrului legal de înființare și funcționare a FSDI.

Comisia va elabora un raport final privind activitatea desfășurată, pe care îl va supune aprobării Guvernului.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înființarea acestui Fond. Potrivit memorandumului, FSDI va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, fiind un mecanism de finanțare care va identifica și materializa oportunități investiționale cu impact în dezvoltarea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă pe termen lung. Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a FSDI.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, la Sinaia, că obiectivele din programul de guvernare sunt în regulă, dar există o anumită întârziere cu privire la Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Întrebat dacă va exista o evaluare a miniștrilor, Dragnea a arătat că "va fi o discuție interesantă".

"Va fi o discuție interesantă pentru că, în afară de legea salarizării, vreau să avem o discuție cu Guvernul — să vedem ce mai fac miniștrii, să-i întreb și eu de ce au întârziat atât de mult cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, pentru că trebuie niște argumente serioase. În ceea ce privește restul obiectivelor din programul de guvernare, sunt în regulă, sunt rezolvate, sunt în grafic, ceea ce a și făcut ca rezultatele să fie foarte bune și pentru mine asta este o mare satisfacție. Dar pe Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții au o întârziere pe care vreau să o lămurim în seara asta și mâine, pentru că vreau ca săptămâna viitoare cel mai târziu să avem un draft al actului normativ și un calendar de implementare", a declarat Dragnea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…