Comore: Colonelul Azali Assoumani, ex-pucist, a fost ales președinte al țării (rezultate provizorii)

Colonelul Azali Assoumani, ex-pucist, a fost ales președinte al Uniunii Comorelor (țară insulară din Oceanul Indian) la încheierea unor alegeri prezidențiale parțiale organizate în secțiile de votare unde cel de-al doilea tur de scrutin a fost marcat de violențe, indică rezultate provizorii date publicității joi de către Comisia electorală, relatează AFP.

Sursa foto: www.habarizacomores.com

Colonelul Assoumani a obținut 2.271 de voturi, față de 1.308 pentru rivalul său, candidatul care își încheie mandatul, Mohamed Ali Soilihi. El și-a consolidat astfel avansul pe care-l obținuse după cel de-al doilea tur al prezidențialelor din aprilie, potrivit rezultatelor.

Cel de-al doilea tur de scrutin din 10 aprilie a fost marcat de mai multe acte de violență, inclusiv distrugerea urnelor, în principal la Anjouan, una dintre cele trei insule ale Uniunii Comorelor. Curtea Constituțională a ordonat atunci organizarea unor alegeri parțiale, care au avut loc miercuri în 13 secții de votare, toate situat în Anjouan.

Colonelul Assoumani, care a mai ocupat funcția supremă în stat în perioada 1999-2006, s-a clasat pe primul loc la cel de-al doilea tur de scrutin, dar nu l-a devansat pe principalul său adversar, Mohamed Ali Soilihi, decât cu 2.000 de voturi.

Rezultatele provizorii ale acestor alegeri parțiale, care se vor adăuga primelor rezultate, îi vor permite lui Assoumani să rămână pe primul loc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

3 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei