Compania Facebook le va permite angajaţilor în regim full-time să lucreze de la distanţă inclusiv din alte ţări

Compania Facebook le va permite angajaţilor în regim full-time să lucreze de la distanţă inclusiv din alte ţări

Compania americană Facebook le-a oferit angajaţilor săi în regim full-time opţiunea de a lucra de la distanţă, inclusiv din alte ţări, dacă munca lor nu necesită prezenţa la birou, informează vineri dpa.

Cofondatorul şi directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a dezvăluit că el însuşi intenţionează să lucreze de la distanţă timp de încă cel puţin şase luni.

Într-o notă publicată prima dată de Wall Street Journal, Zuckerberg scrie: "Am descoperit că munca la distanţă îmi oferă mai mult spaţiu pentru gândire pe termen lung şi mă ajută să-mi petrec mai mult timp cu familia, ceea ce mă face mai fericit şi mai productiv la muncă".


"Am învăţat pe parcursul anului trecut că poţi să-ţi faci bine munca de oriunde şi eu sunt chiar mai optimist (şi cred) că munca de la distanţă la scară largă este posibilă, mai ales că prezenţă video de la distanţă şi realitatea virtuală continuă să se îmbunătăţească", a subliniat Zuckerberg.

Oricum, această cea mai recentă decizie a companiei de a le permite angajaţilor săi în regim full-time să lucreze de la distanţă constituie o schimbare faţă de decizia pe care a anunţat-o în mai 2020, când compania a afirmat că le va permite doar unor angajaţi, în special celor experimentaţi, să ceară să lucreze permanent de la distanţă.

Cu toate acestea, unii angajaţi, precum cei care lucrează la centrele de date şi de hardware, vor trebui să lucreze de la birou, în condiţiile în care munca lor nu poate fi făcută de la distanţă.

Zuckerberg a adăugat că gigantul pe care îl conduce le va permite angajaţilor să ceară să lucreze de la distanţă şi din alte ţări. Aceasta le va permite angajaţilor din SUA să ceară să lucreze din Canada, iar celor din Europa să ceară să lucreze de la distanţă din Regatul Unit.

Facebook ar intenţiona să-şi redeschidă majoritatea birourilor din SUA la o capacitate de 50% până la începutul lui septembrie şi probabil să le redeschidă în totalitate în octombrie. Compania are circa 60.000 de angajaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?