Compania Farmec a trimis în data de 30 martie mostre pentru dezinfectanţi la Institutul Cantacuzino

Compania Farmec a trimis în data de 30 martie mostre pentru dezinfectanţi la Institutul Cantacuzino

Compania Farmec a trimis în data de 30 martie mostre pentru dezinfectanţi la Institutul Cantacuzino şi a primit asigurări că avizele vor fi emise în decurs de câteva zile, potrivit unui comunicat al companiei remis vineri AGERPRES.

Conform Regulamentului UE privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, procesul de avizare a dezinfectanţilor noi impune efectuarea unor teste de eficienţă virucidă, fungicidă, bactericidă. Totodată, până la declararea stării de urgenţă, astfel de teste se puteau efectua doar în laboratoare autorizate externe, iar durata lor era de circa 45 de zile.

"Între timp, la nivelul companiei se întreprind toate eforturile pentru planificarea şi asigurarea materiei prime necesare, în special a alcoolului etilic, care este disponibil în cantităţi foarte mici în ţară, depinzând de producătorii locali autorizaţi. De asemenea, pentru a putea începe producţia în cel mai scurt timp posibil, se lucrează intens pentru identificarea şi achiziţia de ambalaje", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii companiei Farmec susţin că "este nevoie de o colaborare eficientă între producător, adică Farmec, furnizori şi autorităţi, pentru fabricarea cât mai rapidă a acestor biocide de maximă necesitate pentru populaţie şi instituţiile din România."

"Apreciem implicarea şi suportul oferit de ministere, dar şi de ceilalţi parteneri de care depinde producţia. În acest regim de urgenţă, intervin multe provocări şi limitări, dar mobilizarea tuturor este impresionantă. Lucrăm la capacitate maximă pentru a acoperi cererea de pe piaţă, de aceea, până la startul producţiei de biocide, am început să fabricăm două igienizante pentru mâini, pe care le livrăm deja de două săptămâni către instituţii şi companii, care luptă în prima linie împotriva răspândirii COVID-19", se mai precizează în comunicat.

În contextul crizei cauzate de noul coronavirus, compania Farmec a urgentat începerea producţiei unor dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe. Pentru accelerarea procesului de avizare, Farmec a solicitat ajutorul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. "Ministerul Economiei, încă de la început, a răspuns promt şi s-a implicat pentru a grăbi demararea producţiei de dezinfectanţi", se mai spune în comunicat.

Totodată, reprezentanţii companiei Farmec au precizat că "prin eforturile Ministrului Economiei şi ale Ministrului Apărării Naţionale, în Ordonanţa Militară nr. 4 din 29.03.2020 a fost autorizat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor şi dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii, precum şi pentru tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…