Compania Virgin Galactic își prezintă noua navă pentru turism spațial

Compania Virgin Galactic își prezintă noua navă pentru turism spațial

Virgin Galactic, compania cu care miliardarul britanic Richard Branson vrea să organizeze de zboruri orbitale în scop turistic, a anunțat că va prezenta noua versiune a primei sale nave spațiale, SpaceShip Two, care s-a prăbușit în 2014, informează vineri directmatin.fr.

În 31 octombrie 2014, prima navă spațială SpaceShip Two s-a prăbușit în deșertul Mojave din California, accident în care un pilot a murit și celălalt a fost grav rănit.

Conform informațiilor disponibile menționate de presa anglo-saxonă, primele zboruri ale noii versiuni a navei ar urma să fie efectuate la sfârșitul acestui an, aparatul putând transporta până la șase pasageri. Amatorii de senzații tari vor putea, dacă totul merge bine, să facă salturi în imponderabilitate datorită aparatului plasat la o altitudine de circa 100 de kilometri deasupra Terrei. Prețul pentru a trece prin inedita experiență va fi de 200.000 de dolari (180.000 de euro).

Virgin Galactic este angajată într-o cursă contra cronometru, în paralel cu alte companii, printre care Space X și Tesla ale lui Elon Musk, pentru a deveni primul organizator de excursii în spațiu pentru turiști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”