Compania Virgin Galactic își prezintă noua navă pentru turism spațial

Compania Virgin Galactic își prezintă noua navă pentru turism spațial

Virgin Galactic, compania cu care miliardarul britanic Richard Branson vrea să organizeze de zboruri orbitale în scop turistic, a anunțat că va prezenta noua versiune a primei sale nave spațiale, SpaceShip Two, care s-a prăbușit în 2014, informează vineri directmatin.fr.

În 31 octombrie 2014, prima navă spațială SpaceShip Two s-a prăbușit în deșertul Mojave din California, accident în care un pilot a murit și celălalt a fost grav rănit.

Conform informațiilor disponibile menționate de presa anglo-saxonă, primele zboruri ale noii versiuni a navei ar urma să fie efectuate la sfârșitul acestui an, aparatul putând transporta până la șase pasageri. Amatorii de senzații tari vor putea, dacă totul merge bine, să facă salturi în imponderabilitate datorită aparatului plasat la o altitudine de circa 100 de kilometri deasupra Terrei. Prețul pentru a trece prin inedita experiență va fi de 200.000 de dolari (180.000 de euro).

Virgin Galactic este angajată într-o cursă contra cronometru, în paralel cu alte companii, printre care Space X și Tesla ale lui Elon Musk, pentru a deveni primul organizator de excursii în spațiu pentru turiști.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!