Complicele infractorilor! T.Toader recunoaște că s-a întâlnit cu Dragnea după ce a fost condamnat și a discutat despre modificările Codului Penal!

Complicele infractorilor! T.Toader recunoaște că s-a întâlnit cu Dragnea după ce a fost condamnat și a discutat despre modificările Codului Penal!

Complicele infractorilor! T.Toader recunoaște că s-a întâlnit cu Dragnea după ce a fost condamnat și a discutat despre modificările Codului Penal! 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a admis, luni dimineața că s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru a discuta despre modificările la Codurile Penale înainte de a pleca în concediu. ”Nu uitați că un ministru în mod firesc are astfel de întâlniri, Guvernul este al unei alianțe. Nu se poate să nu te întâlnești cu cei care au decizia politică”, a explicat ministrul justiției. Întâlnirea a avut loc după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, liderul PSD fiind acuzat de instigare la abuz, și cu puțin îante de modificarea infracțiunii de abuz în serviciu.

G4Media.ro  a dezvăluit în exclusivitate pe data de 2 iulie că Tudorel Toader s-a întâlnit de mai multe ori cu Liviu Dragnea imediat după condamnarea liderului PSD pe 21 iunie.

Prin redefinirea abuzului în serviciu și prin reducerea pedepselor, propunerea ministerului Justiției trimisă Comisiei Iordache îl ajută pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să scape de acuzațiile de complicitate la abuz în dosarul angajărilor fictive, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, dezincriminarea nu s-a făcut prin prag, ci prin impunerea unor condiții foarte restrictive la definirea faptei. Propunerea de modificare vine după ce Tudorel Toader și Liviu Dragnea s-ar fi întâlnit de mai multe ori în urmă cu o săptămână.

Astfel, fapta de abuz este penală numai dacă, atenție, este făcută cu scopul de a obține ”pentru sine, soț, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial”. Or, Dragnea este acuzat că pe vremea când fosta soția conducea Direcția de protecție a copilului Teleorman a angajat fictiv două membre de partid. Or, acestea nefiind rude cu Dragnea, iar liderul PSD n-a obținut folos patrimonial, acuzația de abuz în serviciu nu se mai susține potrivit noii reglementări. Dacă va fi adoptată în acestă formă și intră în vigoare, Dragnea scapă de acuzația de instigare la abuz deoarece se aplică legea mai favorabilă.

Ministrul Justiției a explicat luni că au fost 31-32 de propuneri referitoare la modificarea infracțiunii de abuz în serviciu iar Comisia Specială a ales varianta propusă de minister. ”Să întrebați comisia specială care au fost rațiunile pentru care au rețiunut una dintre variante, în speță cea plecată de la Ministerul Justiției”, a spus Toader.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro