Comunitatea americană de informaţii nu va mai trimite pe nimeni să raporteze Congresului SUA despre alegeri

Comunitatea americană de informaţii nu va mai trimite pe nimeni să raporteze Congresului SUA despre alegeri

Biroul de coordonare a informaţiilor secrete din SUA nu va mai trimite reprezentanţi să raporteze Congresului despre securitatea alegerilor, deoarece au existat scurgeri din comisiile parlamentare, au declarat sâmbătă agenţiei Reuters oficiali din cadrul biroului.

Noul director pentru informaţiile naţionale al Casei Albe, John Ratcliffe, a notificat vineri comisiile pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat că biroul său va trimite doar rapoarte scrise. Un subordonat al său a afirmat, sub rezerva anonimatului, că directorul este 'îngrijorat de dezvăluirea neautorizată a unor informaţii sensibile, în urma şedinţelor de informare recente'.

Democraţii, care urmăresc cu atenţie eforturile străine de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie, au reacţionat vehement. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi preşedintele comisiei pentru informaţii secrete, Adam Schiff, au condamnat decizia lui Ratcliffe. Ei au susţinut într-un comunicat că 'este o abdicare şocantă de la responsabilitatea legală de a informa continuu Congresul şi o trădare a dreptului publicului de a şti cum încearcă puterile străine să ne submineze democraţia'.

Senatorul republican Marco Rubio, care conduce comisia restrânsă a Senatului pentru informaţiile secrete, a declarat sâmbătă seara că a discutat cu Ratcliffe, care i-a spus 'fără echivoc' că va îndeplini obligaţia comunităţii de informaţii de a raporta Congresului.

Biroul directorului pentru informaţiile naţionale a afirmat luna aceasta că Rusia, care orchestrat în 2016 o campanie de piraterie informatică în favoarea actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, încearcă în prezent să îl denigreze pe contracandidatul democrat al acestuia, fostul vicepreşedinte Joe Biden. De asemenea, biroul susţine că Iranul şi China speră că Trump nu va fi reales. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”