Comunitatea Declic a depus la Ministerul Justiţiei un ''mandat de 30 de zile'' pentru Ana Birchall privind desfiinţarea SIIJ

Reprezentanţii Comunităţii Declic au depus simbolic, miercuri, la Ministerul Justiţiei, un "mandat de 30 de zile" pentru ministrul Ana Birchall, în urma unei petiţii semnate de peste 17.000 de cetăţeni prin care se cere desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

"Reprezentanţii Comunităţii Declic au venit să îi depună ministrului Justiţiei, Ana Birchall, un mandat de 30 de zile, este simbolic, un mandat prin care îi cerem să desfiinţeze Secţia specială, să găsească în cele 30 de zile o soluţie legală pentru a desfiinţa această secţie, să respecte astfel recomandările cerute de GRECO şi să respecte voinţa cetăţenilor. Sunt peste 17.000 de oameni care au semnat această petiţie în mai puţin de o lună de la iniţierea ei şi credem că este foarte importantă respectarea independenţei Justiţiei. Ne dorim ca magistraţii care încalcă legea să fie cercetaţi, dar să fie cercetaţi de un parchet independent, obiectiv şi asupra căruia să nu se ridice semne de întrebare", a declarat, la MJ, Cătălina Hopârteanu, campaigner Declic.

Ea a adăugat că au fost informaţi de faptul că la MJ există un grup de lucru care analizează soluţii pentru respectarea recomandărilor GRECO.

"Considerăm că este de datoria Guvernului să găsească soluţia legală. Tocmai de aceea am oferit acest termen de 30 de zile în care aşteptăm să găsească soluţii. (...) Credem că este de datoria ministrului Justiţiei şi a experţilor din MJ să găsească soluţia cea mai bună şi soluţia legală. De altfel, în răspunsul primit de la Ministerul Justiţiei ni s-a comunicat că a fost început un grup de lucru în minister. Acest grup de lucru din minister se pare că analizează găsirea unei soluţii pentru a respecta recomandările GRECO", a afirmat Hopârteanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 PNL a devansat Alianţa USR-PLUS în Bucureşti. PSD, spre prăpastie

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion