Concedieri răsunătoare la Fox News și CNN

Concedieri răsunătoare la Fox News și CNN

Unul dintre cei mai celebri prezentatori TV din SUA, Tucker Carlson, părăsește Fox News, a anunțat gigantul media american, relatează BBC .

Într-un comunicat, Fox a precizat că postul de televiziune și Carlson au convenit „să se despartă”.

Ultimul său program TV a fost vineri, 21 aprilie, a adăugat comunicatul.

Intervalul său din prime-time va fi găzduit acum de o serie de gazde interimare până când se va găsi un înlocuitor permanent.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce Fox News a soluționat un proces de defăimare intentat de compania Dominion, producătoare de mașini de vot, în legătură cu acoperirea alegerilor prezidențiale din 2020.

În proces, Dominion a susținut că afacerea sa a fost afectată de faptul că Fox a răspândit afirmații false potrivit cărora mașinile sale au fost măsluite împotriva fostului președinte Donald Trump.

Cazul a dus la dezvăluirea unor mesaje text care arătau că opiniile private ale lui Carlson contrastau cu producția sa în direct.

Emisiunea sa, care a fost difuzată în intervalul prime-time de la 20:00 la 21:00 EST, a fost citată în mod repetat în documentele din instanță de către avocații Dominion, care au susținut că unele dintre emisiunile sale au fost defăimătoare.

În plus, Fox se confruntă, de asemenea, cu un proces intentat în martie de fosta booker Abby Grossberg, în care aceasta l-a acuzat de „stereotipuri sexiste josnice”.

Emisiunea lui Carlson a alcătuit patru dintre cele mai bine cotate zece emisiuni de la televiziunea prin cablu din SUA, potrivit datelor Nielson pentru săptămâna 27 martie – 2 aprilie.

El a fost gazda Fox News cu cea mai mare audiență, cu peste trei milioane de telespectatori într-o seară obișnuită.

Carlson i-a luat un interviu lui Trump în urmă cu două săptămâni, chiar și după ce dezvăluirile din cazul Dominion au arătat că Carlson a spus în privat că îl „ura” pe fostul președinte.

De asemenea, el l-a intervievat pe directorul executiv al Twitter, Elon Musk, în ceea ce avea să devină ultima sa săptămână la Fox News.

Plecarea sa pare să fi fost bruscă și a venit fără despărțirea obișnuită la care s-ar putea aștepta de la un prezentator cu vechime.

Un videoclip distribuit pe Twitter de jurnalistul Aaron Rupar pare să-l arate pe Carlson încheindu-și emisiunea vineri cu cuvintele „ne vom întoarce luni”.

CNN l-a concediat pe Don Lemon, gazda emisiunii „CNN This Morning” / Postul nu a oferit vreo explicație

„Don va face parte pentru totdeauna din familia CNN și îi mulțumim pentru contribuțiile sale din ultimii 17 ani”, a declarat directorul general al CNN, Chris Licht, într-o notă adresată personalului. „Îi urăm succes și îl vom încuraja în viitoarele sale activități”.

Jurnalistul american Don LemonFoto: Jewel SAMAD / AFP / Profimedia

Lemon a fost prezentatorul emisiunii „CNN This Morning” cu Poppy Harlow și Kaitlan Collins. Emisiunea a fost difuzată timp de aproape șase luni.

„Ne-am angajat să îi asigurăm succesul”, a spus Licht despre emisiunea matinală.

Într-o declarație proprie, Lemon a declarat că agentul său i-a spus luni dimineață că CNN l-a concediat.

„Sunt uimit”, a spus Lemon, susținând că managementul nu a avut „decența” de a-l informa direct despre concedierea sa. „În niciun moment nu mi s-a dat vreun indiciu că nu voi putea continua să fac munca pe care am iubit-o la rețea”, a adăugat Lemon

CNN l-a contrazis pe Lemon, numind versiunea sa despre evenimente „inexactă”.

„I s-a oferit posibilitatea de a se întâlni cu conducerea, dar în schimb a publicat o declarație pe Twitter”, a precizat rețeaua într-un comunicat.

Lemon s-a alăturat CNN în septembrie 2006. Înainte de „CNN This Morning”, Lemon a găzduit emisiunea „Don Lemon Tonight”, difuzată în prime-time, timp de peste opt ani.

El a dobândit o faimă semnificativă în timpul președinției lui Donald Trump pentru comentariile sale fără menajamente despre fostul președinte, respingând minciunile acestuia și numindu-l „rasist”.

El a fost criticat pe scară largă pentru comentariile sexiste pe care le-a făcut la emisiunea „CNN This Morning” în februarie.

În timpul unei discuții în direct despre propunerea candidatului republican la președinție Nikki Haley ca politicienii mai în vârstă să dea teste de competență, Lemon a susținut că Haley, în vârstă de 51 de ani, „nu este în floarea vârstei”.

Lemon a spus că o femeie este „considerată a fi în floarea vârstei doar la 20 și 30 de ani și poate 40 de ani”. Co-prezentatoarele Harlow și Collins au ripostat, dar Lemon și-a dublat punctul de vedere.

Ulterior, el și-a prezentat scuze publicului CNN și conducerii postului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?