Concursuri de admitere la INM și în magistratură

Concursuri de admitere la INM și în magistratură

CSM, prin Institutul Național al Magistraturii, organizează în perioada 5 iulie - 13 octombrie concurs de admitere în magistratură.

Potrivit unui anunț al CSM, concursul este pentru ocuparea unui număr de 85 posturi de judecător la judecătorii și 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

Conform calendarului, pe 4 septembrie va avea loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal; pe 18 septembrie — testul de verificare a raționamentului logic, iar între 3 și 11 octombrie — susținerea interviului.

Pentru a fi numit în magistratură, orice persoană trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de art. 14 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 republicată cu modificările și completările ulterioare și să aibă o vechime în specialitate de cel puțin 5 ani.

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunțului privind concursul pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Institutului Național al Magistraturii, la tribunalele sau, după caz, la parchetele de pe lângă acestea, în ale căror circumscripții domiciliază candidații, până la data de 26 iulie 2016.

Taxa de înscriere este de 450 de lei.

De asemenea, CSM anunță organizarea, în perioada 5 iulie — 27 octombrie, a concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii.

Pe data de 4 septembrie este programată probă scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal; pe 18 septembrie — testul de verificare a raționamentului logic, iar între 12 și 25 octombrie — susținerea interviului.

Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiție. Din cele 200 de locuri de auditori de justiție, 130 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 70 pentru ocuparea funcției de procuror.

La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror.

Și în acest caz, cererile pentru înscrierea la concurs se depun în termen de 20 de zile de la data publicării anunțului privind concursul, respectiv până la data de 26 iulie. Taxa de înscriere este tot de 450 de lei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...