Condamnări la 120 de ani de pușcărie în dosarul reţelei prostituatelor sclave din Iași

Condamnări la 120 de ani de pușcărie în dosarul reţelei prostituatelor sclave din Iași

Membrii a două reţele de traficanţi de persoane încearcă să scape de puşcărie. Într-unul dintre cazuri, aceştia au cerut duminică revizuirea sentinţei, cale extraordinară de atac aplicabilă în cazul în care sentinţa a fost dată în baza unor mărturii, declaraţii sau acte false.

În primul caz, zece inculpaţi, bărbaţi şi femei, din Podu Iloaiei şi Iaşi, au fost condamnaţi pentru exploatarea sexuală a şase tinere, de regulă minore. Un martor cu identitate protejată a declarat că de fapt ar fi existat zeci de victime, exploatate atât în Iaşi şi Podu Iloaiei, cât şi în ţări precum Italia, Franţa, Germania sau Marea Britanie.

Fetele erau racolate din familii cu o situaţie materială precară, dezorganizate sau monoparentale, îndeosebi prin metoda "lover boy". Vitimelor erau atrase de perspectiva unei relaţii serioase, a căsătoriei şi de promisiunea unui trai îmbelşugat, în baza unor locuri de muncă în străinătate. Ulterior, erau obligate la practicarea prostituţiei, fie pe stradă, fie în bordeluri. Unul dintre stabilimentele menţionate în rechizitoriu era "Draifarbenhaus" – "Trei Culori", aflându-se în oraşul german Stuttgart. Una dintre victime, K.K.K., de doar 16 ani, a declarat că lucra de dimineaţa la 10.00 până a doua zi la 4.00. câştigând în medie 800-1.000 de euro zilnic. Doar de pe urma ei, proxeneţii au obţinut circa 80.000 de euro. După 6 luni de prostituţie, victima a fost adusă înapoi în ţară. A fost însă obligată să meargă din nou în Germania, pentru a "achita" o datorie de doar 500 de euro.

Continuarea, în  Ziarul de Iași .


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...