Conducerea Grupului Renault Romania își exprimă regretul pentru decesul lui Constantin Stroe

Conducerea Grupului Renault Romania își exprimă regretul pentru decesul lui Constantin Stroe

Conducerea Grupului Renault Romania și-a exprimat, sâmbătă, regretul pentru decesul fostului director general al Dacia, Constantin Stroe, care a încetat din viață în urma unui atac cerebral suferit la sfârșitul lunii noiembrie.

"Președintele — director general Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, comitetul de management al Grupului Renault Romania și întreg colectivul companiei își exprimă regretul profund în fața pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului românesc. Constantin Stroe este omul a cărui viață se confundă cu marca Dacia și întreaga industrie auto din România", se arată într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare a Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, Constantin Stroe a fost unul dintre martorii nașterii și creșterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale, până la poziția de director general. El a fost, totodată, cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranziții de succes între ceea ce a fost și ceea ce a devenit Dacia.

"Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia după anii '90 și reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault. (...) Constantin Stroe a îmbrățișat cu aceeași pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii românești de automobile, din poziția de președinte — director general al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)", se mai menționează în comunicat.

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubești, în județul Dâmbovița.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înființatei Întreprinderi de Autoturisme Pitești, unde a fost, pe rând, inginer, șef Secție și inginer Șef Fabrică.

În anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitești, iar în 1989 a preluat responsabilitățile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timișoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziția de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca președinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) și membru in comitetul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vicepreședinte al Consiliilor de Administrație de la Automobile Dacia și Renault Technologie Roumanie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini care dau fiori cu podul unde a deraiat trenul internaţional IRN 347(Dacia Wien Hauptbahnhof - Bucureşti Nord)

2 „Doar în Africa am mai văzut așa ceva” / Codin Maticiuc, șocat de camera în care a stat într-un hotel din Costinești

3 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

4 Cică Orban va primi de la UE ce-a semănat...

5 VIDEO Ce se întâmplă în America? Atacatorul lui Trump a fost surprins pe video chiar când începe să tragă, oamenii l-au văzut și strigau că are o armă…