Conducerea Grupului Renault Romania își exprimă regretul pentru decesul lui Constantin Stroe

Conducerea Grupului Renault Romania și-a exprimat, sâmbătă, regretul pentru decesul fostului director general al Dacia, Constantin Stroe, care a încetat din viață în urma unui atac cerebral suferit la sfârșitul lunii noiembrie.

"Președintele — director general Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, comitetul de management al Grupului Renault Romania și întreg colectivul companiei își exprimă regretul profund în fața pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului românesc. Constantin Stroe este omul a cărui viață se confundă cu marca Dacia și întreaga industrie auto din România", se arată într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare a Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, Constantin Stroe a fost unul dintre martorii nașterii și creșterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale, până la poziția de director general. El a fost, totodată, cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranziții de succes între ceea ce a fost și ceea ce a devenit Dacia.

"Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia după anii '90 și reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault. (...) Constantin Stroe a îmbrățișat cu aceeași pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii românești de automobile, din poziția de președinte — director general al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)", se mai menționează în comunicat.

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubești, în județul Dâmbovița.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înființatei Întreprinderi de Autoturisme Pitești, unde a fost, pe rând, inginer, șef Secție și inginer Șef Fabrică.

În anul 1982 a devenit director Tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Pitești, iar în 1989 a preluat responsabilitățile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timișoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziția de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca președinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) și membru in comitetul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Ulterior, Constantin Stroe a fost vicepreședinte al Consiliilor de Administrație de la Automobile Dacia și Renault Technologie Roumanie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …

3 HARTA clanurilor interlope din București. Cine controlează lumea subterană şi cum sunt împărţite teritoriile

4 Categoria „valori” / Povestea neromanțată a infractorilor din clanul Duduianu: Șantaj, trafic de persoane și dro…

5 Richard Emanuel Gheorghe, zis Ciprian Napi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru uciderea interlo…