Conference League: Sepsi, lovitură decisivă în Kazahstan. Covăsnenii sunt în play-off!

Conference League: Sepsi, lovitură decisivă în Kazahstan. Covăsnenii sunt în play-off!

După un debut perfect în actuala ediție a Conference League, 2-0 și 4-0 cu ȚSKA Sofia, Sepsi a dat în turul III preliminar peste un adversar mai închegat, Aktobe. Kazahii au scos un 1-1, în tur, pe terenul covăsnenilor, dar au fost învinși pe teren propriu și echipa română visează la grupe.

Sepsi e în play-off-ul Conference League. Foto Facebook

Sepsi a pus stăpânire pe jocul de la Aktobe, după un început echilibrat, dar jucătorii lui Liviu Ciobotariu și-au pierdut capul la finalizare. Fapt care era să-i coste scump, gazdele ratând după 30 de minute de joc cea mai mare ocazie a meciului: China a șutat, iar portarul Niczuly a scos superb de sub transversală. Prima repriză s-a încheiat 0-0, arătând echilibrul dintre cele două formații.

A doua parte a fost mai fierbinte, ambele formații încercând să dea lovitura. Gazdele au fost aproape de gol în minutele 47, 54 și 59, la ultima Bălașa scoțând de pe lina porții, în timp ce românii au replicat prin Dumitrescu, a cărui centrare a lovit bara (52), și Păun, al cărui șut de la 30 de metri a fost parat de portarul lui Aktobe (60).

Ștefănescu și Păun, providențiali

Minutul 66 a adus golul mult-așteptat pentru Sepsi: Ștefănescu a centrat din corner, iar Păun a punctat cu capul, la colțul scurt. 0-1, scor suficient pentru calificarea în play-off-ul Conference League!

Cu un bilanț excelent în cupele europene, 3 victorii, un egal și doar un gol primit, dar și cu un premiu de 750.000 de euro de la UEFA, Sepsi va juca în play-off cu norvegienii de la Bodo/Glimt (24 și 31 august). Nordicii au trecut de Pyunik Erevan în dublă manșă: 3-0 în Armenia, după 3-0 la Bodo. Calificarea în grupele Conference League e recompensată cu aproape 3 milioane de euro.

Aktobe - Sepsi 0-1 (0-0)

A marcat: Păun (66).

În tur 1-1

Aktobe: Pokatilov - Kassym, Iashin, Shomko - China, Raickovic, Strumia, Tanzharikov - Baytana, Elder Santana, Samorodov. Rezerve: Lobantsev, Mambetzhanov - Rudoselskiy, Gadrani, Zhumabek, Kybyray, Niangbo, Filipovic, Ghnayem, Izbassarov, Izotov. Antrenor: Andrey Karpovich

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, M. Bălașa, Ninaj, A. Dumitrescu - N. Păun, Rodriguez - Ștefănescu, Alimi, C. Matei - Safranko. Rezerve: D. Moldovan, Gedo - I. Gheorghe, Damașcan, Oroian, Francisco Junior, Oteliță, A. Nistor, Kallaku, Aganovic, R. Varga, Rondon. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Conference League, turul III preliminar

Flora Tallin - Farul 0-2 (în tur 0-3)

În play-off, campioana va juca împotriva lui HJK Helsinki (1-2 și 1-2 cu Qarabag în preliminariile Europa League)

Aktobe - Sepsi 0-1 (în tur 1-1)

Sepsi va juca în play-off cu Bodo/Glimt (Norvegia)

Nordsjaelland - FCSB (în tur 0-0)

Dacă trece de danezi, FCSB va juca în play-off cu învingătoarea dintre Sabah Baku și Partizan Belgrad (2-0 în tur)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?